Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj, grile corecte. Peste 1.300 de medicinişti clujeni susţin examenul de intrare în rezidenţiat

Ministerul Sănătății organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Circa 1.350 de candidați susțin examenul național de rezidențiat, organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
Alina Costache
19 nov. 2023, 16:00
Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj, grile corecte. Peste 1.300 de medicinişti clujeni susţin examenul de intrare în rezidenţiat

UPDAE: Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj. S-au afişat grilele corecte!

Regulile de organizare a examenului din 20 noiembrie au fost publicate în Monitorul Oficial

„Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu”, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Rezultate Rezidenţiat 2023 Cluj. Numărul candidaților înscriși la concurs

10.194 de studenți la Medicină din întreaga țară vor susține, pe 19 noiembrie 2023, examenul de rezidențiat. Dintre aceștia, 5.733 susțin examenul la medincină, 2.331 la medicină dentară, iar 2.130 la farmacie. Examenul se organizează în 6 centre universitare.

În București, 3.775 de studenți s-au înscris la examenul de rezidențiat. Dintre aceștia: la medicină sunt înscriși 2.077 de candidați, la medicină dentară – 945, iar la farmacie – 753.

La Cluj, 1.353 de studenți mediciniști vor susține examenul. Dintre aceștia, 708 la medicină, 284 la medicină dentară și 361 la farmacie.

La Craiova, dintr-un total de 963 de studenți înscriși la rezidențiat, 567 sunt la medicină, 170 la medicină dentară și 226 la farmacie.

La Iași s-au înscris 1751 de mediciniști. Dintre aceștia, 991 la medicină, 438 la medicină dentară, iar 322 la farmacie.

La Târgu Mureș, vor susține examenul de rezidențiat 912 candidați: 474 la medicină, 187 la medinică dentară și 251 la farmacie.

Ultimul centru universitar în care va fi susținut examenul de rezidențiat este Timișoara, unde 1.440 de studenți s-au înscris: 916 la medicină, 307 la medicină dentară și 217 la farmacie.

Când se afișează rezultatele și când se pot depune contestații

Rezultatele la rezidențiat 2023 se vor anunța după încheierea examenului, adică pe 19 noiembrie, urmând ca ulterior, după depunerea și corectarea contestațiilor, să fie afișată și ierarhia notelor.

Rezultatele la rezidențiat 2023 vor fi publicate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro

Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se electronic.

Grila corectă se afișează pe site-ul oficial al rezidențiatului și pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare în ziua concursului, începând cu ora 16.00.

Eventualele contestații privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidați până la data de 20 noiembrie 2023, ora 16.00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul, numai prin poștă electronică sau fax. Nu se pot depune contestații privind corectarea manuală a grilelor de concurs.

Spynews
Artistul din top 10 YouTube România care renunță la muzică în plină glorie. Ce motive are să nu mai pună mâna pe microfon
Bzi.ro
Oana Roman, la plajă, într-o rochie scurtă! Cum a putut să se afișeze la 48 de ani!
Fanatik.ro
Stațiunea pe care bunicii și părinții noștri o adorau pe vremuri începe să renască din cenușă. Promenada Împărătesei Sissi își va recăpăta strălucirea de altă dată=
Capital.ro
Se plătesc câte 300 de lei. Banii intră imediat pe cardul bancar. Mai ai timp până pe 31 august
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
„Vama Veche” a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc. Este un paradis acvifaunistic
Spynews
Ema Oprișan de la Insula Iubirii închide gurile celor care îl critică pe soțul ei, Răzvan Kovacs! Ce relație are bărbatul cu fiul ei: „Îl iubește necondiționat”
Spynews
Cine sunt câștigătorii de la Mireasa, sezonul 9. Au primit marele premiu în valoare de 40.000 de euro
Evz.ro
TikTok ne spionează
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Nu e banc! Cât costă, acum, un spray cu piper împotriva urșilor după tragedia din Jepii Mici 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a scăpat imaginile pe net
kanald.ro
De la 1 ianuarie 2026 intră în vigoare Ro-Proprietatea: Ministrul Finanțelor ”Prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților.”
Capital.ro
Toți românii care au cont la bancă vor fi anunțați. Băncile din România sunt obligate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face femeia care i-a băgat în depresie pe Marius Niculae și Adrian Mititelu jr.
stirilekanald.ro
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia
substantial.ro
TOPIREA GHEȚARILOR ELVEȚIENI ADUCE LA LUMINĂ MISTERII ANTICE, DAR ȘI RISCURI PENTRU ARHEOLOGI
MediaFlux
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul