Rezultate Rezidenţiat 2023 Craiova, grile corecte. Mai puţin de 1.000 de candidaţi susţin examenul de intrare în rezidenţiat

Ministerul Sănătății organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Aproape 1.000 de candidați susțin examenul național de rezidențiat, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Irina Dumitrescu
19 nov. 2023, 16:00
Rezultate Rezidenţiat 2023 Craiova, grile corecte. Mai puţin de 1.000 de candidaţi susţin examenul de intrare în rezidenţiat

UPDATE: Rezultate Rezidenţiat 2023 Craiova. S-au afişat grilele corecte.

Potrivit organizatorilor, la Rezidențiat 2023, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, conform metodologiei de organizare a concursului.

Concursul se desfăşoară în șase centre universitare, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara.

Testul-grilă conţine 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu”, arată metodologia.

Rezultate Rezidenţiat 2023 Craiova. Numărul candidaților înscriși la concurs

10.194 de studenți la Medicină din întreaga țară susţin, pe 19 noiembrie 2023, examenul de rezidențiat. Dintre aceștia, 5.733 susțin examenul la medicină, 2.331 la medicină dentară, iar 2.130 la farmacie. Examenul se organizează în 6 centre universitare.

În București, 3.775 de studenți s-au înscris la examenul de rezidențiat. Dintre aceștia: la medicină sunt înscriși 2.077 de candidați, la medicină dentară – 945, iar la farmacie – 753.

La Cluj, 1.353 de studenți mediciniști vor susține examenul. Dintre aceștia, 708 la medicină, 284 la medicină dentară și 361 la farmacie.

La centrul de concurs din Craiova s-au înscris nu mai puțin de 963 de candidați: 567-medicină, 170-medicină dentară, 226-farmacie.

La Iași s-au înscris 1751 de mediciniști. Dintre aceștia, 991 la medicină, 438 la medicină dentară, iar 322 la farmacie.

La Târgu Mureș, vor susține examenul de rezidențiat 912 candidați: 474 la medicină, 187 la medinică dentară și 251 la farmacie.

Ultimul centru universitar în care va fi susținut examenul de rezidențiat este Timișoara, unde 1.440 de studenți s-au înscris: 916 la medicină, 307 la medicină dentară și 217 la farmacie.

Când se afișează rezultatele și când se pot depune contestații

Rezultatele la rezidențiat 2023 se vor anunța după încheierea examenului, adică pe 19 noiembrie, urmând ca ulterior, după depunerea și corectarea contestațiilor, să fie afișată și ierarhia notelor.

Rezultatele la rezidențiat 2023 vor fi publicate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro

Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se electronic.

Grila corectă se afișează pe site-ul oficial al rezidențiatului și pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare în ziua concursului, începând cu ora 16.00.

Eventualele contestații privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidați până la data de 20 noiembrie 2023, ora 16.00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul, numai prin poștă electronică sau fax. Nu se pot depune contestații privind corectarea manuală a grilelor de concurs.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele în Google Play Store, dar sunt extrem de periculoase
Capital.ro
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! Imagine emoționantă cu fiica Elenei Udrea de Ziua Copilului. Cum a fost surprinsă micuța
DailyBusiness
O companie gigant din România face angajări! Salariile ajung până la 10.000 de lei lunar!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Cele mai căutate meserii. Angajații pot câștiga mulți bani
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Când vor ajunge deciziile de recalculare în mâinile pensionarilor: Ministrul Muncii „Este foarte important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. Echitate între pensionari.”
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A fost o legendă printre cei vii
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'