REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018: Mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a au obţinut media peste 5

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018: Mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală peste 5, potivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog.
Filip Stan
16 mart. 2018, 14:47
REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018: Mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a au obţinut media peste 5

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2018: Până la acest moment au fost corectate 99% dintre lucrări, iar rezultatele parţiale arată că 46,97 la sută dintre elevi au obţinut media generală peste 5.

La matematică, 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la română 63,2% au luat note peste 5. La limba maternă, 82,5% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 22.554 de medii între 5 şi 5,99, 20.371 de medii între 6 şi 6,99, 15.805 medii între 7 şi 7,99, 10.968 de medii între 8 şi 8,99, 4.944 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 48 de medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județul Cluj (60,2%) și în Capitală (64,7%).

În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 63,1% la Limba şi literatura română, respectiv de 33,1% la Matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, 82,6% din elevii prezenți au primit note peste 5.

Ratele de participare pe discipline au fost următoarele: 99,5% (170.232 de elevi dintr-un total de 171.017 elevi de clasa a VIII-a) la Limba și literatura română, 97,7% (10.081 elevi) la Limba și literatura maternă și 99,4% (170.056 de elevi) la Matematică.

Rezultatele finale ale simulării examenului de Evaluare Naţională ar urma să fie transmise de Ministerul Educaţiei până la finalul acestei zile.

Aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională în perioada 5 – 7 martie. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. ”Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Potrivit MEN, ”obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”.

Examenul propriu-zis va fi susţinut de elevi în luna iunie: în perioada 4-8 iunie va avea loc înscrierea candidaţilor, în 11 iunie va fi susţinută proba de Limba şi literatura română – probă scrisă, în 13 iunie proba scrisă de Matematică şi în 14 iunie proba de Limba şi literatura maternă. 

În 19 iunie vor fi afişate rezzultatele care pot fi contestate, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 23 iunie. 

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 11.00 au votat peste 2,6 milioane de români. Update
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Greșeala care te lasă fără bani de vacanță. Se întâmplă la aeroport
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Un iubit primar din Timiș a murit! Ce spun oamenii despre el: „Un om cu un suflet enorm”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a pus taxă suplimentară. Vei plăti pentru fiecare kilogram în plus. În aceste locuri nu poți achita online
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
George Simion aruncă bomba: Am votat cu Călin Georgescu!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Rolul și atribuțiile președintelui României. Ce ne arată Constituția României
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan