REZULTATE TITULARIZARE 2015 EDU.RO: Emoţii mari pentru 27.000 de profesori

REZULTATE TITULARIZARE 2015: Aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice aşteaptă rezultatele la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ, susţinută miercuri. RomaniaTV.net vă va prezenta notele obţinute, conform www.edu.ro.

19 iul. 2015, 16:15
REZULTATE TITULARIZARE 2015 EDU.RO: Emoţii mari pentru 27.000 de profesori

REZULTATE TITULARIZARE 2015: 73,85% – rata de promovare (note peste 5), înainte de contestaţii, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din data de 15 iulie

Rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar din data de 15 iulie, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 73,85% (79,88% în 2014). Au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.570 de candidaţi. 92 de lucrări au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, astfel că numărul candidaţilor cu note a fost 20.478. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au obţinut nota 10, 7.649 de candidaţi (37,55%) au obţinut note între 7 şi 10, iar 7.434 de candidaţi (36,30%) au obţinut note între 5 şi 7. Alţi 5.323 de participanţi (26,15%) s-au situat în tranşa de note 1-4,99. Din promoţia curentă, 1.099 de candidaţi (33,86%) au obţinut note peste 7 şi 1.211 de candidaţi (28,94%), note între 5 şi 6,99.Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (48%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (18,47%). La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.793 de candidaţi. 3.187 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 27 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă, iar lucrările a 9 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.
Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv marţi, 21 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015 vineri, 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului
Detalii suplimentare pot fi obţinute pe http://titularizare.edu.ro, unde – la ora 9:00 – au fost postate rezultate înregistrate înainte de depunerea contestaţiilor.



Rezultate Titularizare 2015. Aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice desfăşurate în perioada 27 mai – 26 iunie s-au înscris pentru susţinerea probei scrise.

Pentru concurs au fost publicate 4.189 de posturi didactice şi catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 2.528 în mediul urban şi 1.661 în rural.

Rezultate Titularizare 2015. Un număr mare de candidaţi s-a înscris pentru ocuparea posturilor de educatoare, profesori pentru învăţământul preşcolar (4.702), învăţători, profesori pentru învăţământul primar (4.110), limba şi literatura română (2.855), educaţie fizică (2.188) şi limba şi literatura engleză (1.932).

Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare, profesori pentru învăţământ preşcolar (994), învăţători, profesori pentru învăţământ primar (896) şi muzică instrumentală (221).

Rezultate Titularizare 2015. Primele rezultate vor fi afişate în 20 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro/2015. Contestaţiile la proba scrisă se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, şi 21 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 24 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro/2015.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată va fi făcută în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în 27 şi 28 iulie.

Rezultate Titularizare 2015. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă în profilul postului.

În vederea angajării pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială în profilul postului.

Rezultate Titularizare 2015. Candidaţii care au obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2015, au avut posibilitatea să folosească acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor vacante sau rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, a precizat Ministerul Educaţiei.

REZULTATE TITULARIZARE 2015 UPDATE: La Satu Mare s-a desfăşurat miercuri proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar – sesiunea 2015. Din 400 de candidați cu drept de participare la concurs, 352 au fost prezenți, iar 48 absenți. Pe parcursul desfășurării probei scrise, 43 de candidați s-au retras. Nu au fost semnalate incidente.

Afișarea rezultatelor va avea loc în 20 iulie. Eventualele contestații se pot depune la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare în data de 20 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00, și în data de 21 iulie între orele 8.00 – 15.00.

 

REZULTATE TITULARIZARE 2015: Miercuri, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa s-a consumat o nouă etapă a unui concurs de Titularizare ce ar trebui să aducă la catedră, în faţa copiilor, cadre didactice capabile să asigure promovarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, scrie Cuget Liber.

În jurul orei 12,30, la Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, una dintre candidatele la un post de învăţător era pur şi simplu epuizată după ce încercase să scrie un eseu în care să demonstreze că două creaţii literare eminesciene aparţin poeziei romantice. „Ni se cerea să formulăm exemple din două poezii şi eu nu am ştiut decât «Luceafărul»”, după care a adăugat că de 13 ani predă la o unitate din municipiul Constanţa şi este pentru a cincea sau a şasea oară când se prezintă la concursul de Titularizare. 

SUBIECTE TITULARIZARE 2015: EDU.RO a anunţat BAREMELE după examenul de patru ore

Un alt grup de trei candidate la postul de educator era de-a dreptul dezamăgit de subiectul care le solicita să redacteze un eseu de 300-600 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un basm cult specificat, de altfel, în programa de concurs.

Întrebată cum i s-au părut subiectele, o proaspătă licenţiată de la Universitatea „Ovidius”, specializarea Pedagogie, declară că „o fi fost uşor pentru cine s-a pregătit. Eu am venit, deocamdată, să văd cam care sunt cerinţele subiectelor şi mă voi pregăti mai bine pentru con-cursul de la anul”. 

Tot din curiozitate aveau să ne declare că s-au prezentat şi două absolvente ale Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu”, cu Bacalaureatul 2015 promovat. „A fost de-a dreptul penibilă situaţia în care s-au aflat candidaţii în sala în care am fost eu. Din 23 câţi am fost iniţial, au plecat 15. Chiar nu înţeleg de ce se mai prezintă la acest examen, în condiţiile în care eu am scris şapte pagini şi am fost singura care am predat lucrarea”, a mai adăugat candidata la postul de educator, care pleca să se înscrie la facultate la Universitatea „Ovidius”.

REZULTATE TITULARIZARE 2015. Cei aproape 800 de candidaţi care erau aşteptaţi la concursul de Titularizare desfăşurat miercuri au concurat pentru 165 de posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dar şi pentru 1.390 de posturi pe perioadă determinată (suplinitori). Cele mai multe cerinţe sunt pentru învăţător/ profesor pentru învăţământul primar – 50, educatoare – 37, Limba engleză – şapte, Limba franceză – şase, Limba şi literatura română – unul, Matematică – opt şi altele discipline tehnice.

Pe lângă eternele posturi din învăţământul vocaţional care cu greu îşi găsesc un dascăl şcolit pe… materie, în municipiul Constanţa mai sunt libere pe perioadă nedeterminată două posturi de educatoare la Grădiniţa 53, alte trei posturi la Grădiniţa 57 şi un post la Grădiniţa 10, precum şi câteva fracţii de norme la Şcoala nr. 12 pentru catedra de Geografie, un post de Limba germană la Şcoala nr. 39 şi la Şcoala nr. 37 engleză-germană. 

Pe perioadă determinată, aproximativ un an, ar fi un post liber la catedra de Limba şi literatura română a Colegiului „Tomis”, dar şi unul pe Fizică tot aici. Chiar şi la liceele „Ovidius” şi „Traian” se caută profesori de Limba engleză pe perioadă determinată.

***
Luni, 20 iulie, vor fi afişate rezultatele, urmate imediat de contestaţii, ca pe 24 iulie să se afişeze rezultatele finale.

În zilele de 27 şi 28 iulie vor fi repartizaţi candidaţii cu media de minimum 7 la concursul din sesiunea 2015, pe posturi vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Pe 29 iulie, posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate vor fi transformate în posturi vacante pentru angajare pe perioadă determinată.