Rezultatele detaliate de la simularea examenelor de BAC 2024, publicate de Ministerul Educației! Instituția anunță schimbarea subiectelor de examen

Astăzi, la data de 2 aprilie, Ministerul Educației a publicat analiza pe itemi, adică pe fiecare subiect în parte, a rezultatelor obținute de liceeni la simularea examenelor de Bacalaureat 2024.

02 apr. 2024, 19:20
Rezultatele detaliate de la simularea examenelor de BAC 2024, publicate de Ministerul Educației! Instituția anunță schimbarea subiectelor de examen

Ministerul Educației a publicat marţi analiza pe itemi, adică pe fiecare subiect în parte, a rezultatelor obținute de liceeni la simularea examenelor de Bacalaureat 2024.

Citește și Subiecte simulare BAC 2024 Limba şi Literatura Română. Ce subiecte le-au picat elevilor: Liviu Rebreanu la prima vedere, Lucian Blaga și Ion Barbu la subiectul al treilea FOTO DOCUMENT

La simularea Bacalaureatului 2024, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a au luat sub nota 5 la Limba Română, în timp ce la matematică sau istorie 35% nu au luat peste nota 5, conform primelor rezultate anunțate de Ministerul Educației.

Ministerul anunță că în urma acestei analize realizate de instituția din subordinea sa care concepe subiectele de examen, „grupul de lucru din cadrul CNPEE (alcătuit din profesori de specialitate) a identificat elemente în măsură să optimizeze proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcător/bine/foarte bine performați (itemi de succes) să crească în economia testului”.

Într-un comunicat de presă remis marți, 2 aprilie 2024, ME precizează că „subsecvent simulării organizate de către Ministerul Educației (4 – 7 martie), Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a efectuat o analiză detaliată a rezultatelor înregistrate la nivel național prin corelare cu specificul fiecărui item (…)”.

Ministerul Educației a întârziat cu o săptămână prezentarea raportului

Conform CNPEE, în urma acestui tip de abordare analitică a rezultatelor înregistrate de elevii care au susținut probele simulării, grupul de lucru din cadrul CNPEE (alcătuit din profesori de specialitate) „a identificat elemente în măsură să optimizeze proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcător/bine/foarte bine performați (itemi de succes) să crească în economia testului și, în același timp, a formulat sugestii privind activitățile de tip remedial pe care elevii le pot parcurge”.

Analiza_rezultate_simulare_bacalaureat24_CNPEE

„Aceste documente fac obiectul prelucrărilor în teritoriu de către inspectorii școlari cu atribuții în gestionarea disciplinelor de examen”, susține Ministerul Educației în comunicatul remis presei.

Pe lângă cele precizate anterior, Ministerul Educației a întârziat cu o săptămână prezentarea acestui raport, care ar fi trebuit publicat pe 22 martie potrivit propriilor angajamente lansate oficial de ministerul condus de Ligia Deca.

Citește și Simulare BAC 2024. Un elev care a dat proba la Matematică desființează importanța acestei materii: „Nu îmi folosește la nimic. Banii contează, să te distrezi”

Simularea examenelor de Bacalaureat 2024 a avut loc în perioada 4-7 martie. Documentul și articolul integral îl poți accesa pe Edupedu.ro.