Rică Răducanu, marea legendă a fotbalului românesc, trai de la o zi la alta dintr-o pensie mizeră: „Mă dor toate oasele”

Rică Răducanu, marele portar al echipei Rapid, în vârstă de 75 de ani, trăiește de pe o zi pe alta dintr-o pensie mică, după 50 de ani de carieră.

25 aug. 2021, 11:18
Rică Răducanu, marea legendă a fotbalului românesc, trai de la o zi la alta dintr-o pensie mizeră: „Mă dor toate oasele”

Rică Răducanu, legendarul portar al echipei Rapid, se plânge că abia se descurcă cu pensia de 1.800 de lei, pe care o primește de la stat, după 50 de ani de carieră în fotbal.

Fostul portar a menționat că se confruntă cu probleme de sănătate, specifice oricărui sportiv de performanță la o vârstă înaintată și că nu își mai permite accesul la exerciții fizice de întreținere sau să călătorească.

”Sunt bine acum, sunt sănătos! Mă duc pe la Casa de Pensii că am treabă. Sunt supărat că după 50 de ani de muncă am 1.800 de lei pensie pe lună. M-am bucurat în tinerețe că nu trebuia să merg la serviciu, ci pe stadion, să joc fotbal cu ceilalți colegi de echipă și uite așa mi-a trecut tot timpul ăsta.

Nici eu nu mai sunt ce am fost, am ajuns un pinguin! Mă dor toate oasele chiar și genunchii. Înainte mai făceam sport, mai mergeam la câte o saună acum nimic. Mie îmi place altfel, să merg, să văd lumea asta, așa am fost o viață întreagă. Acum s-au schimbat vremurile, nu mai este ce a fost. Înainte mai aveam și câte o gagică, acum nimic” a spus Rică Răducanu, potrivit Antena3.

Fotbalistul Costel Orac a suferit un infarct!

Vestea care a zguduit lumea fotbalului

. Fostul mare fotbalist al clubului din „Ștefan cel Mare” a suferit un infarct după ce a cosit prin grădină, în urmă cu câteva zile. Acesta a băut apă rece, chiar dacă era încălzit din cauza temperaturilor ridicate din România, anunță Fanatik. Din fericire, starea lui este una stabilă şi este internat în acest moment la spitalul Fundeni.

„Da, este adevărat, am suferit un infarct. Acum mă simt bine, slavă Domnului. Sunt în continuare internat, dar e important că am trecut peste acest hop. Vă mulţumesc că vă gândiţi la mine şi sper să ne auzim într-o ipostază mai plăcută”, a transmis Costel Orac, conform Fanatik.

Costel Orac a evoluat pentru Dinamo între 1981 și 1989. A revenit ulterior, în 1991, după un sezon petrecut în Elveția, la Etoile Carouge.

Orac a îmbrăcat tricoul „câinilor” în 308 meciuri. A înscris 54 goluri pe prima scenă a fotbalului românesc, pentru formațiile FCM Galați, Dinamo și Victoria. În cupele europene, Orac a evoluat în 27 de partide, toate pentru formația din Ștefan cel Mare. A marcat și aici 5 goluri. A făcut parte din lotul care a disputat semifinala Cupei Campionilor în anul 1984.

În luna martie, Costel Orac vorbea despre situația de la Dinamo, fiind supărat pe evenimentele neplăcute care s-au petrecut la clubul pentru care a scris istorie, aplaudându-i pe suporterii din DDB și punând „tunurile” pe spaniolii care preluaseră clubul, dar și pe Ionuț Negoiță:

„Din punct de vedere sportiv și organizatoric, la Dinamo e dezastru, e haos total. Nu știu ce e cu spaniolii și nu mă interesează, dar cine stă și se uită atent vede că de când a preluat Negoiță clubul situația s-a dus doar la vale, așa că era de așteptat acest moment.

Modul în care s-a tratat această vânzare a clubului dovedește că nu întâmplător echipa a ajuns aici. E vina tot a lui Negoiță, nu a spaniolilor. El a făcut tranzacția. Nu i-au ieșit și acum nu știe cum să mai scape de echipă”.