Un fotbalist cu trei prezenţe în naţionala României a anunţat că îşi va lua cetăţenie maghiară. În scurt timp va fi eligibil să joace pentru reprezentativa Ungariei

Mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba (27 de ani), care a evoluat și pe prima scenă a fotbalului românesc, la ASA Tg. Mures, Concordia Chiajna și Dinamo, a dezvăluit că își va lua cetățenie maghiară.

24 aug. 2021, 09:17
Un fotbalist cu trei prezenţe în naţionala României a anunţat că îşi va lua cetăţenie maghiară. În scurt timp va fi eligibil să joace pentru reprezentativa Ungariei

Claudiu Bumba, care evoluează de doi ani în campionatul Ungariei, la Kisvarda, a declarat că a fost deja căutat de selecționerul naționalei Ungariei, italianul Marco Rossi, iar acest lucru l-a determinat să demareze procedurile pentru a obține cetăţenie maghiară.

Jucătorul născut la Baia Mare are 3 meciuri amicale la echipa națională de seniori a României, pentru care a debutat în 2012, dar admite că nu exclude să joace în viitor pentru prima reprezentativă a Ungariei, după cum scrie gsp.ro. Totuși, prioritară pentru Bumba rămâne naționala României, pentru care a jucat ultima dată în februarie 2015, la un meci amical cu Moldova.

Citeşte şi UDMR sprijină maghiarii din Transilvania cu dublă cetățenie să participe la referendumul organizat de Viktor Orban pe tema proiectului de lege anti-LGBT

După ce am plecat în Israel am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie. Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine.

Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia”, a declarat Bumba, la GSP Live.

Citeşte şi Criza din Afganistan. Ultimul român care ceruse repatrierea a fost evacuat în siguranţă din Kabul