Rico din Caracal, finul lui Florin Iordache, condamnat cu suspendare

”Rico” din Caracal, finul lui Florin Iordache, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru evaziune fiscală. Libanezul fusese condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, anunţă g4media.ro.

RomaniaTV.net
28 nov. 2019, 07:15
Rico din Caracal, finul lui Florin Iordache, condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la 3 ani cu suspendare pe Saouma Henri, zis ”Rico”, finul lui Florin Iordache, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu calculat de procurorii DIICOT Craiova la 4,2 milioane lei. 

Rico, liderul ”gulerelor albe” din Caracal, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare de judecătorii Tribunalului Dolj, însă în apel magistrații au scăzut drastic pedeapsa și au decis suspendarea executării sub supraveghere pe o durată de 6 ani.

Judecătorii i-au interzis lui Saouma Henri să mai administreze societăți comerciale, dar au reţinut în favoarea lui, ca să îi scadă pedeapsa, disp. art. 74 alin. 1 lit.a) şi alin.2 Cod penal 1968, care prevede că există circumstanțe atenuante în următoarele situații:

a) conduita bună a infractorului înainte de săvârșirea infracțiunii;

b) stăruința depusă de infractor pentru a înlătura rezultatul infracțiunii sau a repara paguba pricinuită;

c) atitudinea infractorului după săvârșirea infracțiunii, rezultând din prezentarea sa în fața autorității, comportarea sinceră în cursul procesului, înlesnirea descoperirii ori arestării participanților.