Ridzi: Sunt ACUZATĂ fără temei! Cum poţi acuza un ministru de plăţi ilegale când nu apare semnătura lui?

Fostul ministru Monica Iacob-Ridzi consideră că a fost condamnată fără niciun temei, întrucât plăţile pe care le-ar fi efectuat nu au avut loc, ea nu a semnat nici act în acest sens. Mai mult, ea declară că a fost condamnată ca şi cum ar fi săvârşit fapte cu intenţie.

27 ian. 2014, 17:19
Ridzi: Sunt ACUZATĂ fără temei! Cum poţi acuza un ministru de plăţi ilegale când nu apare semnătura lui?

„Apreciez solutia pronuntata de instanta de fond ca fiind profund netemeinica in lumina probelor administrate de catre mine in cursul judecatii. Cum este posibil sa condamni un ministru pentru ca ar fi abuzat de functie si ca ar fi platit unor societati comerciale niste bani, in conditiile in care s-au depus documente in instanta din care reiese ca ministrul in functie nu a dispus aceste plati prin semnarea ordonantarilor de plata? Cum este posibil sa condamni pe cineva pentru abuz in functie facut cu intentie cat timp au fost martori si coinculpati care au spus (in interceptarile procurorilor), textual ‘Deci, chestiunea este ca ea (Iacob-Ridzi Monica Maria- n.n.) NU stie ca s-a facut pe genunchi treaba ! Tu poti intelege chestia asta?! Ea nu stie cum s-a facut, ea stie ca s-a facut!’?”, afirmă Ridzi în cadrul unui comunicat de presă.

În plus, ea ţine să evidenţieze faptul că nu a existat nici un prejudiciu. „Cum poate fi condamnat cineva pentru existenta unui prejudiciu despre care expertiza financiar-contabila dispusa de catre instanta a concluzionat ca nu exista?”, spune fostul ministru.

De asemenea, ea consideră că au existat şi alte nereguli în cadrul procesului. „Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegala a unor contracte in contextul in care nu ministrul decide acest fapt, in contextul in care ANRMAP a consiliat MTS in legatura cu procedurile adoptate – atribuire directa – pentru ca, ulterior, printr-un raport, aceeasi institutie a statului sa aprecieze ca toate procedurile de achizitie au fost respectate? Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document si, in plus, si-a delegat in scris prin ordin toate atributiile legate de organizarea propriu-zisa a evenimentelor? Cum poate fi condamnata o persoana pentru stergerea unor mailuri in conditiile in care exista declaratii ale unor martori si coinculpati care recunosc faptul ca o asemenea fapta nu s-a comis din dispozitia ei? Din pacate eu nu am un raspuns la toate aceste intrebari si nici la altele similare”, concluzionează fostul ministru.

Astfel, ea a încheiat afirmând că va declara recurs împotriva acestei sentinţe, sperând ca instanţa superioară să se aplice asupra probelor din dosar.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, luni, la cinci ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fost ministru al Tineretului şi Sportului Monica, Ridzi a fost trimisă în judecată pentru fapte de abuz în serviciu şi infracţiuni informatice.

VEZI SI:

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare

 

loading...