Rinichi sănătoşi cu leacuri naturale

Responsabili de eliminarea impurităților din organism, rinichii stimulează  producția celulelor roșii din sânge, reglează presiunea arterială și contribuie la asimilarea vitaminei D.

RomaniaTV.net
12 mart. 2018, 09:39
Rinichi sănătoşi cu leacuri naturale

Limonada, împotriva calculilor biliari

Sucul de lămâie previne formarea pietrelor la rinichi și contribuie la distrugerea acestora, dacă ele există deja, facilitând urinarea. Prepară-ți o limonadă adăugând zeama de la o lămâie într-un litru de apă. Bea o cană în fiecare dimineața, pe stomacul gol. 

Ceaiul de busuioc, efect diuretic

Datorită antioxidanților din compoziția sa, ceaiul de busuioc este folosit pentru îmbunătățirea funcției renale. Favorizează eliminarea urinei și a toxinelor acumulate, previne formarea pietrelor la rinichi. Prepară-ți un ceai dintr-o cană cu apă fierbinte și 5 frunze proaspete de busuioc, sau o linguriță rasă de plantă uscată. Strecoară după 7-10 minute. Bea câte o cană, zilnic, într-o cură de maximum 6 săptămâni.

Sucul de țelină, un bun depurativ

Diuretic și depurativ, sucul de țelină este recomandat pentru menținerea sănătății rinichilor. Ajută la eliminarea toxinelor și stopează apariția infecțiilor. Se obține din rădăcină rasă și frunze de țelină. Bea 100 de ml de suc, de 3 ori pe zi, timp de o lună. Acest remediu nu este recomandat celor care suferă de tensiune arterială scăzută, care iau medicamente cu efect sedativ sau urmează să sufere o intervenție chirurgicală.

Ceaiul de merișoare, recomandat în infecții

Cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra tractului urinar, poate fi folosit atât în cazul infecțiilor uro-renale, cât și pentru îndepărtarea cristatelor de oxalați de calciu, care favorizează apariția pietrelor la rinichi. Pentru păstrarea intactă a substanțelor active, se prepară în felul următor: se toarnă 100 ml de apă rece peste 2 linguri de plantă, se strecoară după 15 minute și se dă deoparte maceratul obținut. Peste frunzele rămase se adaugă 100 ml de apă clocotită, se pune la fiert, iar după 10 minute se strecoară. Din cele două lichide se obține un amestec din care se administrează câte o linguriță, o dată la 3-4 ore.

Infuzia de păpădie dizolvă pietrele

Bogat în vitamine și minerale, ceaiul de păpădie stimulează activitatea rinichilor și crește diureza, ajutând la dizolvarea pietrelor la rinichi. Se prepară o infuzie din 4-10 g frunze uscate de păpădie la o cană cu apă fierbinte. Strecoară după 10 minute. Bea 3 cești în fiecare zi. Persoanelor care iau antibiotice, diuretice sau medicamente anticoagulante li se recomandă să se sfătuiasă cu doctorul lui înainte de a urma această cură. 

Semnale de alarmă date de rinichi