Risc de infestare cu febră dengue în Malaezia. Recomandări pentru turiştii români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Malaeziei cu privire la riscul de infestare cu febră dengue.

31 iul. 2014, 12:07
Risc de infestare cu febră dengue în Malaezia. Recomandări pentru turiştii români

În 2014, în Malaezia a fost înregistrat un număr crescut de cazuri de febră dengue, soldate cu numeroase decese, Selangor fiind statul cu numărul cel mai mare de îmbolnăviri şi decese, urmat de Johor, se arată un comunicat emis de MAE.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nu există un tratament eficient împotriva febrei dengue.

Citeşte şi: BOLI DISPĂRUTE de peste 40 de ani au revenit în EUROPA. Avertismentul medicilor privind România

Boala se transmite la om prin înţepătura ţânţarului Aedes contaminat cu virusul dengue. Febra dengue provoacă febră, erupţii cutanate, dureri musculare şi articulare.

De asemenea, există o formă severă cunoscută sub numele de febră dengue hemoragică, afecţiune ce poate provoca sângerări severe, scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi chiar decesul pacientului. Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri osoase şi articulare, durere oculară, erupţie generalizată, greaţa şi vărsături. Persoanele expuse sunt îndeosebi cele care se deplasează în zonele de junglă.

MAE le recomandă cetăţenilor români care ajung în Malaezia să adopte un comportament preventiv şi să poarte cămăşi cu mâneca lungă, pantaloni lungi şi să folosească plase de ţânţari, iar în cazul apariţiei simptomelor de febră dengue să contacteze rapid cea mai apropiată unitate spitalicească.

Citeşte şi: ALERTĂ din cauza unui virus transmis de ţânţari: „Situaţia este GRAVĂ”