RISC major de CUTREMURE în ziua de Crăciun. Un asteroid PERICULOS ameninţă Pământul VIDEO

Mai mulţi specialişti avertizează că un asteroid distrugător ne ameninţă planeta, chiar pe 25 decembrie. NASA confirmă apropierea asteroidului, iar unii experţi avertizează că acest corp ceresc ar putea provoca erupţii vulcanice şi cutremure devastatoare. Iar asta nu este tot. De Crăciun va fi lună plină, un alt fenomen asociat cu nenorociri şi dezastre.

17 dec. 2015, 15:57
RISC major de CUTREMURE în ziua de Crăciun. Un asteroid PERICULOS ameninţă Pământul VIDEO

Oamenii de ştiinţă de la NASA au raportat că aproape de Pământ se află un asteroid uriaş care se va apropia cel mai mult în ziua de Crăciun. Alţi specialişti spun că asteroidul chiar va lovi Terra, şi vor fi efecte imprevizibile. Cei de la NASA sunt mai prudenţi şi estimează că pericolul va trece la aproximativ 10 milioane de kilometri de planeta noastră, dar ar putea provoca cutremure şi erupţii vulcanice pe Pământ.

E o nebunie. Se pare că la fiecare sărbătoare avem câte un asteroid. Am avut asteroidul din octombrie, de Halloween, acum avem asteroidul din Ajunul Crăciunului. Are 1,5 mile (2,4 kilometri – n.r.) lungime, deci este foarte mare, dar se deplasează foarte repede, cu 5 mile (circa 8 kilometri – n.r.) pe secundă„, a spus Claire Maldarelli, jurnalist Popular Science.

Asteroidul are un diametru de doi kilometri, este format din rocă solidă şi este în topul celor mai periculoase corpuri cereşti, care pot rade de pe faţa pământului continente întregi.

În afară de pericolul asteroidului uriaş, mai asistăm la un fenomen neobişnuit, extrem de rar, de Crăciun. O Lună plină care va fi vizibilă chiar în ziua de 25 decembrie. Luna plină, supranumită şi „Luna rece” sau „Luna nopţilor lungi”, va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13:11, ora României.

Ultima oară când am avut lună plină de Crăciun a fost în 1977, iar următoarea coincidenţă de acest fel va avea loc în 2034.

Credinţa populară spune că acest fenomen astronomic are efecte asupra comportamentului uman, iar studiile ştiinţifice confirmă, cel puţin parţial, aceste superstiţii. Potrivit cercetătorilor, există o legătură între ceasul nostru biologic şi fazele lunii. Un lucru dovedit este că Luna plină afectează somnul, dormim mai puţin şi suntem agitaţi. Luna plină a fost asociată, de-a lungul timpului, cu evenimente negative: crime, violuri, sinucideri, bolile mentale, dezastre naturale, accidente, vrăjitorii, farmece şi vârcolaci. Superstiţiile din popor spun că bolnavii nu trebuie să se uite la luna plină pentru că, în acest fel, li se întârzie vindecarea.

Nu este bine nici să dormi niciodată sub razele lunii pline întrucât acest lucru aduce boala sau chiar moartea.

Citeşte şi Noul Nostradamus face profeţii cutremurătoare. „2016, an APOCALIPTIC. Miliarde de oameni vor pieri”