Riscurile chirurgiei estetice: A vrut să-şi SCHIMBE CULOAREA OCHILOR şi a rămas OARBĂ

O tânără din Marea Britanie a mers în Panama pentru a-şi face operaţie estetică de schimbare a culorii ochilor, printr-un implant ocular de iris. După intervenţia chirurgicală, tânăra a rămas oarbă până când medicii britanici au operat-o a doua oară.

09 ian. 2014, 17:25

Shenise Farrell, o studentă din Londra, îşi dorea foarte mult să îşi schimbe culoarea ochilor din negru, în căprui deschis. În 2009, ea le-a spus părinţilor ei că merge la o clinică din Panama ca să îşi vadă visul împlinit. Numai că tehnica chirurgicală la care urma să fie supusă nu era autorizată, asemenea operaţii făcându-se ilegal.

În ciuda protestului părinţilor ei, care erau îngroziţi de planurile fetei, Shenise a ajuns la clinica medicală resprectivă. Medicii esteticieni i-au spus însă că implanturile oculare de culoare căprui deschis se epuizaseră. I-au spus în schimb că mai dispun de stocuri de implanturi de culoare albastră.

Pe moment, Shenise a fost dezamăgită şi a refuzat, dar dorinţa ei de schimbare a fost atât de puternică încât, în final, a acceptat să i se facă implanturi cu discuri colorate, asemănătoare lentilelor de contact, de culoare albastră.

După operaţia care a durat 20 de minute, vederea i s-a deteriorat rapid. La început, chirurgul care o operase i-a spus să nu vorbească tare sau să ţipe, pentru că ar putea compromite implanturile. Fata, care cheltuise deja aproape 10.000 de euro, le-a mai spus că vederea ei se diminuează tot mai mult şi că vede ca şi cum ar fi într-o altă tulbure, dar medici i-au spus că aşa va vedea câteva săptămâni după operaţie.

Citeşte şi Descoperă miturile din lumea medicală care au fost demontate

Shenise s-a întors în Marea Britanie şi, după câteva zile, aproape că orbise. A mers la un spital din Londra, iar când medicii au consultat-o, au fost stupefiaţi. Nu mai văzuseră aşa ceva şi nu ştiau ce să facă. În final, au hotărât că implanturile trebuie scoase. I-au făcut o incizie în cornee şi le-au scos.

Când şi-a revenit din anestezie, Shenise a mai tras o spaimă, crezând că orbise. „Când m-am trezit, am văzut negru. Am intrat în panică. Am crezut că orbisem şi că viama mea se va termina o dată cu asta”, a povestit tânăra care nu îşi dăduse seama că medici care o operaseră îi puseseră bangaje negre pe ochi.

Shenise şi-a recăpătat vederea, dar i-au fost necesare încă trei luni până când s-a restabilit complet.