Rise Project a primit o notificare de la ANSPDCP să divulge sursele din ancheta Tel Drum. Dragnea: Habar nu am despre acest demers

Rise Project a anunţat, joi, că a primit o notificare de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei legată de valiza cu documentele Tel Drum, publicaţia spunând că este ameninţată cu o amendă de 20 de milioane de euro. Întrebat joi despre această notificare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu ştie nimic.

RomaniaTV.net
08 nov. 2018, 17:22

„Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks şi informaţii despre toate datele pe care le deţinem. ANSPDCP mai ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice. Instituţia este condusă de Ancuţa Opre, numită de Senat şi urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcţie anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăţi când era şefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.), într-un dosar celebru”, a anunţat Rise Project pe pagina de Facebook.

Jurnaliştii au precizat că nu vor opri dezvăluirile.

„RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public. Continuăm”, au scris jurnaliştii pe Facebook.

Întrebat într-o conferinţă dacăştie despre acest lucru, Liviu Dragnea a negat.

Habar nu am despre demersul acestei instituţii (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – n.r.), iar în aceste condiţii nu am ce să comentez”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea, atac la Rise Project: Mie îmi place de ei chiar şi atunci când sunt penibili