Ritli Ladislau: Retragem tot vaccinul antigripal, vom recupera prejudiciul

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat luni că va retrage toată cantitatea de vaccin care este distribuită în sistem şi că va recupera de la Institutul Cantacuzino banii alocaţi pentru acesta, fiind vorba de peste 350.000 de doze.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 12:45
Ritli Ladislau: Retragem tot vaccinul antigripal, vom recupera prejudiciul

„Va trebui să vedem cine a greşit, retragem tot lotul, nu mai am încredere. Am achiziţionat un milion de doze, jumătate din ele au fost administrate”, a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Ritli Ladislau a spus că trebuie să verifice unde anume s-a greşit în tehnologia de fabricare, de păstrare a produsului.

Ministrul a precizat că prejudiciul va fi recuperat de la Institutul Cantacuzino, fiind vorba de peste 350.000 de doze. Până în prezent au fost utilizate 595.717 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populaţiei la risc.

Vaccinurile antigripale sunt deja oprite de la administrare începând de lunea trecută, în urma unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii. Până acum au fost retrase 700.000 de doze de vaccin.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat de la Institutul Cantacuzino un milion de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2011-2012, pentru care a plătit aproximativ 10 milioane de lei, din care a fost utilizată aproape jumătate din cantitate pentru imunizarea populaţiei la risc.