Ritual barbar: Peste 1.400 de delfini uciși într-o singură zi în Insulele Feroe

Imagini greu de privit pe o plajă din Insulele Feroe. Peste 1.400 de delfini au fost sacrificați în cadrul unui ritual ce datează din secolul al IX-lea.

15 sept. 2021, 17:55
Ritual barbar: Peste 1.400 de delfini uciși într-o singură zi în Insulele Feroe

Marea a fost înroșită de sânge în timp ce plajele au fost împânzite de cadavrele delfinilor. Pescarii din Insulele Feroe au ucis nu mai puţin de 1.428 de delfini cu coastă albă într-unul dintre cele mai mari masacre înregistrate vreodată.

Peste 1.400 de delfini uciși într-o singură, într-un ritual barbar ce datează din secolul al IX-lea

Ambarcațiunile au condus delfinii cu coastă albă din Atlantic spre țărmul din Skálafjørður, unde bărbații au așteptat în apele puțin adânci cu cârlige, cuțite și sulițe, ca parte a tradiției locale, relatează Daily Mail.

delfini uciși

Acest ritual este cunoscut sub numele de Grindadrap sau Grind (în feroeză).

Citeste si Jeff Bridges, detalii despre lupta cumplită pe care a dus-o cu virusul SARS COV 2: „Cancerul de care sufăr a fost floare la ureche”

Feroezii au păreri împărțite cu privire la acest ritual sângeros, dar mulți dintre ei îndeamnă presa străină și ONG-urile să respecte cultura insulei, unde pescuitul ocupă un loc important, iar carnea este folosită pentru hrana localnicilor.

Grindadrap datează din secolul al IX-lea, când nordicii s-au stabilit pentru prima dată pe insulele din Atlanticul de Nord.

Citeste si O celebră actriţă susţine că i-a căzut cu tronc unui extraterestru: „Mi-a spus că este îndrăgostit de mine şi mi-a propus să plec cu el”