Rival pentru M5: Cadillac CTS-V, 640 CP, V8 supraalimentat VIDEO

La Salonul Auto de la Detroit, Cadillac va prezenta cel mai puternic model de serie din istoria sa, CTS-V. Americanii nu renunţă la tradiţia lor: Cadillac CTS-V va avea sub capotă un propulsor V8, configuraţie atât de iubită peste ocean, şi va oferi nu mai puţin de 640 CP.

RomaniaTV.net
22 dec. 2014, 20:41

După prezentarea “micului” ATS-V, un concurent redutabil pentru BMW M4, Cadillac atacă acum şi segmentul limuzinelor supersportive, dominat de BMW M5 şi Mercedes E63 AMG (Audi nu oferă RS6 decât în variantă break). Cadillac CTS-V dispune de un V8 de 6.2 litri, supraalimentat, care dezvoltă 640 CP şi 855 Nm. Cutia de viteze este automată, cu 8  rapoarte. CTS-V accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde şi atinge o viteză maximă de 322 km/h.

Cum puterea brută nu e nimic fără un tren de rulare performant, Cadillac oferă pe noul CTS-V sistemul de suspensie Magnetic Ride, frâne Brembo (discuri de 390 mm, etriere cu şase pistonaşe pe faţă, discuri de 365 mm, etriere cu patru pistonaşe pe spate), direcţie cu setare sport şi diferenţial spate cu alunecare limitată, controlat electronic. CTS-V beneficiază de asemenea şi de sistemul de gestiune a tracţiunii Performance Traction Management, prin intermediul căruia şoferul poate alege unul dintre cele patru moduri de condus puse la dispoziţie: Tour, Sport, Track şi Snow.

Standard, Cadillac CTS-V vine echipat cu jante de 19 inci şi pneuri Michelin Pilot Super Sport. Vizual, modelul este mai “rău” decât variantele CTS normale: spoilerul faţă este redesenat, iar în spate remarcăm eleronul de pe capota portbagajului şi cele 4 ţevi de eşapament. Clienţii care doresc o maşină şi mai agresivă din punct de vedere al designului pot opta pentru pack-ul Carbon Fiber.

Noul Cadillac CTS-V va fi prezentat oficial în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit. Debutul vânzărilor în SUA este prevăzut pentru vara lui 2015, urmând ca din 2016 CTS-V să fie comercializat şi în Europa.

Sursă video: Motorsport Magazine