Rivaldo, acţionar la Farul Constanţa! Hagi i-a vândut 10% din acţiunile clubului fostului „Balon de Aur”

Rivaldo Vitor Borba Ferreira a preluat 10% din acțiunile clubului Farul Constanţa, la care este legitimat şi fiul său, Rivaldo Vitor Mosca Ferreira Junior "Rivaldinho". În acest moment, Gică Hagi are 79,9% din acţiuni, Ciprian Marica deţine 10%, iar Zoltan Iasko, 0,1%.

11 sept. 2023, 20:27
Rivaldo, acţionar la Farul Constanţa! Hagi i-a vândut 10% din acţiunile clubului fostului „Balon de Aur”
Rivaldo, acţionar la Farul Constanţa! Hagi i-a vândut 10% din acţiunile clubului fostului "Balon de Aur"

Rivaldo, acţionar la Farul Constanţa! „Clubul fanion al Dobrogei a reușit cel mai răsunător ”transfer” din istorie. Unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din toate timpurile, brazilianul Rivaldo Vitor Borba Ferreira, a fost convins de proiectul existent la Farul Constanța și a devenit noul acționar al clubului. Astăzi a fost semnat contractul prin care Rivaldo Vitor Borba Ferreira a preluat 10% din acțiunile clubului Farul Constanța. În vârstă de 51 de ani, Rivaldo este cel mai important nume din fotbalul mondial care se alătură unei echipe din România. Titlul mondial câștigat cu Brazilia în 2002, medalia de vicecampion mondial din 1998, Balonul de Aur în 1999, când și FIFA l-a desemnat și cel mai bun fotbalist al anului, Copa America cu Brazilia în 1999, Champions League cu AC Milan în 2003, golgheterul Champions League în 2000, sunt numai câteva dintre trofeele obținute de Rivaldo de-a lungul unei cariere fabuloase”, se arată în comunicatul oficial al clubului din Constanţa.

Citeşte şi: Ianis Hagi, prezentat oficial de Alaves. A avut-o alături pe iubita sa, Elena Tănase: „Mi-am împlinit un vis” FOTO

Gică Hagi, acționarul principal și antrenorul echipei, a transmis că Farul va deveni o echipă mult mai puternică: „Am promis în urmă cu doi ani că trebuie să devenim un club foarte puternic, care să își propună mereu obiective tot mai importante, pentru că Farul reprezintă un brand, este echipa tuturor constănțenilor, a tuturor dobrogenilor. Nu mai este niciun secret din faptul că doresc să am alături parteneri puternici, să vând acțiuni, așa cum am spus în diverse situații, pentru că Farul trebuie să devină un club din Top 3 în România. Am reușit în ultimul sezon ceva fantastic prin câștigarea campionatului, dar pentru a ne dezvolta în continuare este nevoie de parteneri puternici. Este o mândrie că o personalitate mondială, un lider așa cum este Rivaldo, a decis să se alăture clubului nostru. Faptul că un campion mondial, un Balon de Aur, un câștigător de Champions League a decis să vină la Farul dovedește să am muncit bine până în prezent și că am arătat încredere, siguranță prin proiectele pe care le dezvoltăm. Este un nou pas pe care ni l-am propus, acela de a deveni cei mai buni”.

Citeşte şi: Gică Hagi vrea să renunţe la Farul Constanţa! „Nu mai vreau, nu mi-a plăcut niciodată”

„Urmăresc fotbalul românesc de ceva vreme și cunosc destul de bine și campionatul. România a avut mereu jucători foarte buni, a reprezentat o forță în fotbalul românesc mai ales în perioada în care Gheorghe Hagi era jucător. M-a uimit în urmă cu câțiva ani și, vă spun sincer, nu am fost singurul din fotbalul mondial cu o astfel de reacție, când am aflat de modul în care a decis să se implice în acest fenomen după retragere, mi s-a părut ceva incredibil. Nu mai auzisem de un fost jucător de o asemenea valoare care să își investească averea pentru o pasiune. Cred că rezultatele pe care le-a reușit au fost răspunsul la toate întrebările… Investiția total privată de la Farul, baza sportivă, Academia care stă în spatele multor performanțe, rezultatele obținute cu foarte mulți jucători formați aici m-au determinat să fac acest pas și să vin alături de Gheorghe Hagi. Dacă singur a reușit toate aceste lucruri, să devină de două ori campion având cea mai tânără echipă din Europa, atunci cred că având sprijinul pe care și-l dorește, poate reuși mult mai mult. Cu viziunea și pasiunea pe care le are, cu experiența pe care și eu o am, sunt convins că vom dezvolta și mai mult performanțele pe care și le dorește întreaga comunitate, pentru că Farul este un club de tradiție, care, în rest, are toate atuurile de a deveni un club mult mai puternic” a declarat Rivaldo.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Farul Constanța (@farulconstanta)