RO-ALERT i-a trezit din somn pe brașoveni la ora două noaptea: „Nu e posibil așa ceva, la ora 2.30 tu trimiți avertizare?”

Brașovenii sunt revoltați după ce o avertizare RO-ALERT de vânt a fost emisă în toiul nopții, aceștia fiind treziți de alarme.

19 feb. 2023, 16:38
RO-ALERT i-a trezit din somn pe brașoveni la ora două noaptea: „Nu e posibil așa ceva, la ora 2.30 tu trimiți avertizare?”
Brașovenii, treziți în toiul nopții de RO-ALERT

O avertizare de tip RO-ALERT de vânt puternic i-a trezit din somn pe brașoveni, la ora două noaptea.

Avertizare meteo de vânt puternic. Perioada de manifestare 19.02.2023 2:20 – 6:00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! Apelați serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate. ISU Brașov”, a fost alerta trimisă, mesajul fiind tradus și în engleză.

Citește și: Risc major de avalanșe în Bucegi și Făgăraș! Raed Arafat spune că nu se poate ca turiștii să fie avertizați prin RO-ALERT

Oamenii s-au plâns pe rețelele de socializare că au fost treziți din somn și că au avut atacuri de panică din cauza alertei.

„Bună seara… dimineața… aș vrea să știu cine sau ce serviciu al statului se ocupă cu trimiterea de avertizări RO-ALERT și unde aș putea să depun o plângere… și eu și soțul era să murim de inimă… ne-au dat alerta ambele telefoane, deși oprisem această opțiune. Nu e posibil așa ceva… la ora 2.30 dimineața tu trimiți avertizare?!?… înțeleg că e o situație specială, dar dacă muream de inimă… ce mai făceam cu RO-ALERT?!?”, a fost mesajul unei femei.

Citește și: Klaus Iohannis se laudă cu RO-Alert la summitul COP27: „Aceste sisteme trebuie extinse la nivel global”

În comentarii au apărut și alte persoane care au trecut prin aceeași situație.

„Subscriu, am pățit la fel, nu e posibil așa ceva!!!”/ „Cred că toți am face o plângere în acest caz! Este inadmisibil să se trimită la astfel de ore! Nu este pentru prima dată!”/„Eram la baie, am avut sentimentul că e sfârșitul lumii… 3 telefoane urlau neîncetat… Ferească Dumnezeu… Bate vântul… Dar așa ceva…”, au fost câteva dintre comentarii, potrivit mytex.ro.