ROBERT CAZANCIUC, ministrul Justiţiei, chemat să dea explicaţii la Comisia Juridică

Deputaţii Alianţei Creştin Liberale din Comisia juridică îi cer ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să vină în faţa comisiei şi să prezinte modul în care a avizat Ordonanţa 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală şi poziţia sa faţă de legea amnistiei şi graţierii.

03 sept. 2014, 11:04
ROBERT CAZANCIUC, ministrul Justiţiei, chemat să dea explicaţii la Comisia Juridică

‘Noi, membrii ACL din Comisia juridică, am decis să cerem chemarea ministrului Justiţiei în faţa Comisiei juridice cu mai multe teme. Aş aduce în discuţie trei teme – prima este modul în care a avizat şi argumentele pentru care a avizat Ordonanţa 55/2014 evident în ipoteza în care a avizat această ordonanţă. Pentru că văzând declaraţiile de ieri (marţi – n.r.) ale doamnei Firea ne întrebăm dacă ea chiar are avizele prevăzute pe legea 24/2000 sau avem o ordonanţă trecută pe încălcarea legii’, a declarat deputatul liberal Theodor Nicolescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

PROVOCAREA liberalei Cristian Pocora pentru Valeriu Zgonea şi Victor Ponta

Parlamentarii ACL mai vor să îl întrebe pe ministrul Justiţiei ce opinie are cu privire la adresa ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, care susţine că deciziile CCR, obligatorii conform Constituţiei, nu se aplică în anumite cazuri.

‘Vrem să îl întrebăm pe domnul ministru Cazanciuc ce opinie are cu privire la punctul de vedere al Guvernului Ponta exprimat prin ministrul pentru relaţia cu Parlamentul exprimat în scris de către domnul Nicolicea, care spune că deciziile CCR, obligatorii conform Constituţiei, nu se aplică în anumite cazuri’, a spus Theodor Nicolescu.

Deputaţii ACL mai vor să ştie care este poziţia ministerului Justiţiei şi a ministrului cu privire la legea amnistiei şi graţierii.

Cerere ACL: Legea amnistiei şi anularea taxei pe combustibil şi pe stâlp, pe ordinea de zi a Camerei

Theodor Nicolescu a precizat că cererea parlamentarilor va fi depusă în aceste zile la comisie şi speră ca în cel mai scurt timp ministrul Robert Cazanciuc să vină în faţa comisiei.

‘Cererea noastră va fi depusă zilele acestea la Comisia juridică şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să-l avem pe domnul Cazanciuc şi să vedeţi şi dumneavoastră răspunsurile dumnealui la aceste probleme chiar de interes’, a spus deputatul liberal.