Robert Cazanciuc: Nu cred că prestigiul DIICOT a fost afectat de arestarea fostului procuror-şef Alina Bica

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că nu crede că activitatea și prestigiul DIICOT au fost afectate după arestarea fostului procuror-șef Alina Bica, subliniind că este vorba de răspunderi individuale, potrivit Agerpres.

17 dec. 2014, 14:59
Robert Cazanciuc: Nu cred că prestigiul DIICOT a fost afectat de arestarea fostului procuror-şef Alina Bica

„Sunt răspunderi individuale. Cine a încălcat legea cu siguranță va trebui să răspundă pentru acest lucru. Nu este o situație confortabilă pentru instituție, evident, dar cu siguranță ceea ce a făcut DIICOT până acum a fost de cele mai multe ori validat de instanțele de judecată.
Au fost acțiuni de care cu siguranță era absolută nevoie. Nu cred că ce s-a întâmplat în ultima perioadă afectează DIICOT, că afectează credibilitatea DIICOT”, a afirmat ministrul la plecare de la CSM.

Alina Bica vrea să facă testul poligraf. Noi dezvăluiri în dosarul fostei şefe a DIICOT

El a adăugat că este „regretabil” și că nimeni din DIICOT nu este „confortabil” cu această situație.

„Activitatea în sine și prestigiul instituției nu cred că, per ansamblu, sunt afectate. De altfel, sunt în continuare foarte multe acțiuni ale DIICOT. Asta dovedește foarte clar că este un sistem care funcționează, care știe foarte clar ce priorități are, indiferent de accidentele de parcurs uneori”, a mai menționat Cazanciuc.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată în stare de arest de procurorii anticorupție în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.