Robert Cazanciuc propune ca șoferii care ucid pe șosele să rămână fără permis de conducere pentru 5 ani

Social-democratul Robert Cazanciuc a propus modificarea Codului Rutier. În forma adoptată de Senat, propunerea prevede o perioadă de 5 ani fără permis auto pentru șoferii care ucid pe șosele.

21 aug. 2023, 13:44
Robert Cazanciuc propune ca șoferii care ucid pe șosele să rămână fără permis de conducere pentru 5 ani

Robert Cazanciuc vrea sancțiuni mai dure pentru șoferii care ucid pe șosele. O propunerele legislativă de modificare a Codului Rutier, inițiată de fostul ministru al Justiției, prevede ca șoferii care ucid pe șosele să nu poată redobândi permisul de conducere, după împlinirea pedepsei la care sunt condamnați, timp de 5 ani.

”5 ani fără permis auto. De 10 ori mai mare perioada, față de textul în vigoare, în care șoferii care ucid pe șosele nu pot redobândi permisul de conducere, după împlinirea pedepsei la care sunt condamnați. Este propunerea mea de modificare a Codului Rutier, adoptată de Senat în martie( Legea de aprobare a OUG 11/2023) și aflată la dezbatere finală în Camera Deputaților”, a spus senatorul PSD.

Robert Cazanciuc explică faptul că prin această inițiativă nu dorește ”restrângerea unor drepturi, ci reducerea numărului de morți pe drumurile publice”.

”Dura lex sed lex. Nu intenționez restrângerea unor drepturi, ci reducerea numărului de morți pe drumurile publice. Și nu pentru a da bine într-o statistică și așa neagră a Europei, în care România își menține, al șaselea an la rând, locul 1 la numărul de decese în accidentele rutiere. Și nici pentru că opinia publică este indignată de tragediile ce se petrec pe șosele. Ci mai ales pentru dreptul la viață al sufletelor nevinovate care își găsesc sfârșitul din cauza unor șoferi inconștienți sau teribiliști.

Citește și: Șoferul drogat care a ucis doi tineri în 2 Mai, la un pas să provoace alt accident, cu o zi înainte de tragedie

Tragediile la care românii asistă ar trebui să ne facă mai responsabili, iar dacă pe șoferi nu, măcar pe noi, parlamentarii, cei chemați să facă legea, pentru a diminua masacrul de pe șosele.

Inițiativa mea vine în completarea Legii Anastasia, pe care am creat-o tot din rațiunea de a scădea numărul de morți din cauza unor semeni care, din inconștiență și teribilism, se urcă la volan băuți, drogați sau fără permis”, a mai scris Robert Cazanciuc.