Robert Kubica, operat din nou. Polonezul s-ar putea reîntoarce în Formula 1

Chirurgul italian care l-a operat pe Robert Kubica spune că i-a pus polonezului două proteze la cot, astfel încât acesta să capete mai multă mobilitate la mâna stângă.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 12:45
Robert Kubica, operat din nou. Polonezul s-ar putea reîntoarce în Formula 1

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la cot, în urma căreia i-au fost puse două proteze pentru a căpăta mai multă moblitate pentru a putea reveni din nou la volanul unui monopost.

Operaţia a avut loc la spitalul Pederzoli din localitatea italiană Verona, iar Ruggero Testoni, doctorul care l-a operat, a dezvăluit şi faptul că pilotul a efectuat un test în simulator înainte de procedura medicală. „În acest mod, pilotul va fi apt să utilizeze volanul, după ce înainte nu era capabil să lase palma în jos, motiv pentru care era nevoit să ia mâna de pe volan pentru a vira la stânga. Operaţia a fost precedată de o serie de teste într-un simulator. Va avea nevoie de cel puţin o lună pentru a se stabiliza„, a spus medicul italian.

Robert Kubica, fost pilot al echipei Renault, a fost aproape să-şi piardă braţul după un accident suferit în februarie 2011 la un raliu, în Italia.