Robert MTK, devenit celebru pe TikTok, a fost săltat de procurori. A înşelat zeci de români promiţându-le bani europeni

Robert Matache, cunoscut în mediul online drept Robert MTK, a fost săltat de procurori după ce a înşelat mai multe persoane, cărora le promitea ajutor cu diferite proiecte pentru a obține bani europeni. Tiktokerul încasa avansul, apoi nu mai dădea niciun semn!

25 nov. 2023, 13:41
Robert MTK, devenit celebru pe TikTok, a fost săltat de procurori. A înşelat zeci de români promiţându-le bani europeni
Robert MTK, devenit celebru pe TikTok, a fost săltat de procurori. A înşelat zeci de români promiţându-le bani europeni

Robert MTK, celebru pe TikTok, săltat de procurori. Robert Matache a fost reținut de polițiștii din București, după ce a înșelat zeci de clienți. Polițiștii spun că individul era administratorul unei firme de consultanță, care ar fi trebuit să îi ajute pe oameni să redacteze și să depună proiecte pentru a obține bani europeni. După ce încasa un avans consistent, tânărul dispărea fără urmă și îi lăsa pe clienți cu ochii în soare. În mediul online, poza într-un antreprenor de succes și nu de puține ori a fost invitat în podcast-uri să vorbească despre succesul lui, anunţă Ştirile Kanal D.

Citeşte şi: Vali Spaidăr, cel mai viral român de pe TikTok, rupe tăcerea! Cum a ajuns să facă zeci de mii de euro pe lună: „Sunt mai ochios”

„Nu vă mai gândiți frații mei atât la bani! Că nu sunt atât de importanți cum par! Sunt alte chestii de o mie de ori mai importante de care trebuie să fim recunoscătorizilnic”, spunea Robert MTK într-in clip video pe TikTok. Convinşi de celebritatea acestui,a oamenii au căzut foarte uşor în capcană, mai ales că tiktokerul își promovează firma de consultanță în domeniul fondurilor europene de mai mulţi ani în mediul online. Mai mult, tânărul se afișează pe rețelele de socializare îmbrăcat în haine scumpe, la volanul unor bolizi de lux.

@paraschiv.ro Tepikă fu’ ridicat de procurori muică…. Numai hateri! Da pe 1q? Pe 1q când il iau? 🫢 #chifoi #mtk #aideplm🤣🤣 #teapa #romania #fy #fyp #paraschivro ♬ original sound – PARASCHIV.ro

Robert MTK și asociații săi au fost săltați de oamenii legii după ce 28 dintre clienți au depus plângere pentru înșelăciune. Aceştia  au plătit între 500 de lei și 14.000 de lei pentru ca Robert matache să le obțină fondurile pentru afaceri. După ce banii erau virați în conturile firmei, Robert MTK dispărea fără urmă și nu mai răspundea victimelor.

La percheziții, anchetatorii au descoperit peste 500 de contracte pe care Robert Matache le-a încheiat cu alte persoane, pentru consultanță cu privire la redactarea unor proiecte. După 24 de ore petrecute în spatele gratiilor, tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.