Robert Negoiţă a pus palmieri în Piaţa Unirii. Cât costă arborii exotici plantaţi lângă magazinul Unirea VIDEO

Robert Negoiță a făcut un live pe Facebook în care a dezvăluit că Primăria Sectorului 3 a plantat palmieri în Piața Unirii din București, în zona din dreptul magazinului Unirea. Totul s-a făcut însă fără acceptul Primăriei Capitalei!

13 mai 2023, 19:14
Robert Negoiţă a pus palmieri în Piaţa Unirii. Cât costă arborii exotici plantaţi lângă magazinul Unirea VIDEO
Robert Negoiţă a pus palmieri în Piaţa Unirii. Cât costă arborii exotici plantaţi lângă magazinul Unirea

Robert Negoiţă a pus palmieri în Piaţa Unirii. Primarul susţine că arborii exotici sunt ieftini, undeva sub 1.000 lei bucata.

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii avem palmieri deja, colegii pun aceste plante care ne plac așa de mult, cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara țării, în zone mai exotice. Uitați cât de frumoși sunt, cât de bine arată, sunt plante aclimatizate. Tocmai ce au fost plantați, sunt legați sus și o perioadă vor rămâne așa împachetați pentru că trebuie să aibă un confort cât mai bun. Au suferit și suferă la transplantare, au fost aduși de la distanță mare”, a anunțat primarul într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cel mai sărac oraş din România. Locuitorii au fugit pe capete, localitatea este în colaps

Robert Negoiță a precizat că palmierii sunt ieftini: „Și, da, costă doi lei, costă foarte puțin, până într-o mie de lei bucata cu transport și TVA inclus. Dacă găsiți un preț mai bun la plante atât de mari, vă rog să-mi aduceți la cunoștință că sunt foarte interesat. Avem garanția că dacă unul moare, va fi înlocuit cu o plantă sănătoasă. Ne dorim nu numai să avem cât mai mult verde, ci și cât mai multă diversitate și cât mai frumos. Palmierii chiar sunt frumoși și am mari speranțe că vor crește mari, vor fi sănătoși și îi vom avea o perioadă lungă”.

Citeşte şi: Comuna din România unde se vorbește o limbă secretă. E veche de 100 de ani și s-a transmis din generație în generație

Acesta a precizat că palmierii supraviețuiesc până la -20 de grade, iar dacă este mai frig pot fi protejaţi. „Specialiștii ne asigură că vor supraviețui în perioada iernii, nu au probleme până la -15, -20 grade. Când a fost ultima oară – 20 de grade în București? Hai să fim serioși că s-a schimbat vremea. Chiar dacă vor fi temperaturi mai scăzute, îi protejăm, venim și îi împachetăm când știm că va veni un val de aer foarte rece”, a declarat Robert Negoiţă.

Acţiunea nu a fost autorizată de Primăria Capitalei. În luna februarie, Primăria Sectorului 3 a fost amendată cu 10.000 de lei pentru lucrări de amenajare a trotuarelor și a câtorva spații verzi fără autorizație și fără drept, zona fiind în administrarea municipalității.