Robert Negoiţă, ales preşedinte la PSD Bucureşti. Congresul ar putea avea loc în luna octombrie

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a fost ales joi, cu unanimitate de voturi, președinte al Organizației PSD București. Edilul Sectorului 3 a fost singurul candidat pentru conducerea PSD Bucureşti, el înlocuind-o în această funcţie pe Ecaterina Andronescu.

10 sept. 2015, 16:51
Robert Negoiţă, ales preşedinte la PSD Bucureşti. Congresul ar putea avea loc în luna octombrie

Robert Negoiţă a spus că nu este adevărat că PSD apără corupţii, arătând că partidul doreşte o curăţare a societăţii româneşti de corupţie.

„Am văzut voci care spun că PSD apără corupţii, ceea ce nu este adevărat, PSD, ca întrega societate, îşi doreşte o curăţare a societăţii româneşti de acest fenomen care se numeşte corupţia. Asta este o operaţie, e adevărat, când medicul taie, mai greşeste şi mai ia şi din zona bună, dar, în speranţa că medicul devine din ce în ce mai specializat şi taie mai bine, nu este niciun argument să nu spunem mai apăsat că PSD îşi doreşte o Românie curăţată de corupţi. Cu cât mai repede ne curăţăm de corupţi, cu atât mai bine pentru România”, a afirmat Robert Negoiță în discursul său la şedinţa Organizației PSD București.

CITEŞTE ŞI: PSD vine cu un înlocuitor pentru Oprescu. Dragnea: PSD va desemna un CANDIDAT PROPRIU la primăria Capitalei

Edilul a amintit că obiectivele sale, dar și ale PSD, sunt „o administrație eficientă și lupta împotriva corupției”.

Acesta a arătat că trebuie ca partidul să-şi propună ca obiectiv schimbarea de mentalitate, arătând că sunt prea mulţi demagogi care nu pot să spună nici două lucruri pe care să le fi făcut pentru România. „Ne propunem un obiectiv: schimbarea de mentalitate. Este cel mai greu, dar este şi cel mai important, este obiectivul nostru de a încerca să influenţăm în bine.Prea mult am fost conduşi de demagogi care vorbesc frumos, fac glume, sunt sociabili şi care nu ştiu să scrie două lucruri pe care le-au făcut pentru România şi pentru comunitatea care i-a pus în funcţii. E nevoie să ştim să ne alegem bine liderii”, a precizat Negoiţă.

„Cred că este bine pentru noi toţi, nu este ceva greşit să vorbim frumos, să fii un bun orator, dar nu este suficient. Ce ai făcut până acum, eşti parlamentar, eşti ales local? Cred că vrăjeala nu ţine nici de foame şi nu ne putem îmbrăca cu vrăjeala”, a adăugat Negoiţă.

S-a propus şi s-a votat organizarea unui congres în octombrie

Conferinţa organizaţiei PSD Bucureşti a votat, joi, la propunerea preşedintelui filialei, Robert Negoiţă, o rezoluţie privind organizarea unui congres al partidului în prima jumătate a lunii octombrie, Negoiţă precizând că, astfel, Liviu Dragnea şi conducerea partidului capătă legitimitate. „Propun rezoluţia privind organizarea unui congres în prima jumătate a lunii octombrie, pentru ca Liviu Dragnea şi conducerea partidului să capete legitimitate şi să putem să ne pregătim cât se poate de serios pentru anul viitor şi pentru mobilizarea partidului”, a spus Negoiţă. Rezoluţia a fost votată în unanimitate.

Consiliul Naţional al PSD a stabilit ca data Congresului partidului să fie în 15 noiembrie, această dată fiind confirmată şi cu ocazia desemnării lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar, după demisia lui Victor Ponta de la şefia PSD.

Noul şef al PSD Bucureşti a propus o întâlnire cu PNL pentru a discuta despre situaţia bucureştenilor la iarnă.

Organizaţia PSD Bucureşti s-a reunit joi, la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, pentru a-şi alege noua conducere, singurul candidat înscris fiind primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în timp ce Ecaterina Andronescu nu şi-a anunţat intenţia de a candida.

Citeşte şi: CURSA pentru Primăria Capitalei. Ce CALCULE îşi fac partidele. Revenirea lui Oprescu şi şansele lui Băsescu

Şefia organizaţiei Bucureşti a PSD este importantă şi în stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor citate, Robert Negoiţă ar intenţiona să se înscrie în cursă, însă, în acest moment, au loc pregătiri pentru organizarea unor sondaje în urma cărora să fie stabilit candidatul PSD.

Anterior conferinţei PSD, Liviu Dragnea a declarat că PSD va veni cu propriul candidat la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei.