Robert Negoiţă îşi face încălzirea pentru a prelua şefia PSD Bucureşti

Robert Negoiţă ar putea fi noul şef al PSD Bucureşti, primarul Sectorului 3, fiind tentat să candideze împotriva lui Marian Vanghelie la preşedinţia filialei. Potrivit România TV, Negoiţă ar beneficia atât de sprijinul organizaţiilor de sector social-democrate, cât şi de susţinerea lui Victor Ponta.  

23 ian. 2013, 15:06
Robert Negoiţă îşi face încălzirea pentru a prelua şefia PSD Bucureşti

Înlocuirea lui Marian Vanghelie de la preşedinţia organizaţiei PSD Bucureşti ar fi o grea lovitură dată primarului Sectorului 5, a cărui influenţă a slăbit treptat în cadrul partidului. Pe de altă parte, Robert Negoiţă s-ar baza atât pe parlamentarii care au câştigat mandate în colegiile din sectorul pe care îl conduce, cât şi pe social-democrat influenţi la vârful conducerii centrale a PSD.

Şansele primarului Sectorului 3 ar fi cu atât mai mari cu cât, cel mai probabil, preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, nu ar avea vreo intenţie de a intra în competiţia internă a filialei.

Alegerile din organizaţiile social-democrate vor începe la 1 februarie, lupta internă urmând a avea punctul culminant la congresul din 20 aprilie.