Robert Negoiţă, suspendat şase luni din PSD. LISTA NEAGRĂ a miniştrilor care ar putea fi remaniaţi

Primarul sectorul 3 a fost suspendat din PSD. Nu a fost singurul lider sancţionat. Şerban Nicolae nu va mai fi liderul senatorilor PSD din sesiunea următoare.

03 iul. 2019, 17:00
Robert Negoiţă, suspendat şase luni din PSD. LISTA NEAGRĂ a miniştrilor care ar putea fi remaniaţi

Într-o ședință informală a PSD s-a decis ca Robert Negoiță să fie suspendat pentru o perioadă de șase luni de zile, anunţă România TV.  

Eugen Teodorovici și Robert Negoiță au avut mai multe replici dure în ultima perioadă, pe tema bugetelor pentru administrația locală. De altfel, Robert Negoiță a spus de nenumărate ori că Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a mințit atunci când a vorbit despre banii care ajung la administrația locală.

Șerban Nicolae a anunțat că senatorii social-democrați nu-l vor vota pe Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deși premierul anunțase anterior că PSD și ALDE au decis în coaliție să îl susțină pe Isărescu.

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis sefilor judeteni PSD ca in doua saptamani o sa vina in CEX cu evaluarea ministrilor.

Dăncilă nu vrea restructurare guvernamentală (vot in Parlament), cel puțin nu până la toamnă, ci o remaniere simplă (se trimit propunerile de ministri la Cotroceni).

PSD urmează să propună un nou vicepremier pe relații strategice, precum și un nou vicepremier coordonator pe parte fiscal-bugetara, cele doua portofolii fiind acum ocupate de interimari.

În CEX-ul PSD de la Vila Lac nu s-a discutat despre ministrii care ar urma sa plece acasa, dar în partid se vehiculează deja o ‘listă neagră’ cu ministerele unde sunt cele mai mari șanse să apară schimbări:

  • Turism (Bpgdan Trif)
  • Transporturi (Răzvan Cuc)
  • Agricultură (Petre Daea)
  • Comunicații (Alexandru Petrescu)
  • Interne (Carmen Dan)
  • Educație (Ecaterina Andronescu)