Robert Negoiţă va cere Curţii de Conturi un control la primăria sector 3

Noul primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, marţi, la învestirea în funcţie, că va cere Curţii de Conturi un control pentru a vedea dacă banii au fost cheltuiţi corect şi transparent, precizând că vor exista cu siguranţă schimbări de personal.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 14:03
Robert Negoiţă va cere Curţii de Conturi un control la primăria sector 3

Robert Negoiţă a depus jurământul şi a preluat, marţi, mandatul de primar al Sectorului 3, în cadrul unei ceremonii oficiate de Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă. La ceremonie au fost prezenţi preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

În prima declaraţie pe care a făcut-o în calitate de primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă a spus că va cere Curţii de Conturi un control de fond, precizând că nu este în sarcina sa acest lucru.

„Eu trebuie să verific dacă banii au fost cheltuiţi corect şi transparent, am solicit Curţii de Conturi un control de fond”, a spus Robert Negoiţă, răspunzând unei întrebări privind activitatea fostului edil Liviu Negoiţă.

Fostul primar al Sectorului 3 nu a participat la ceremonia de învestire în funcţie a lui Robert Negoiţă.

Întrebat dacă şi-ar fi dorit ca fostul edil să fie prezent, Robert Negoiţă a răspuns „Poate că da”, arătând că în relaţiile dintre persoane, este o chestiune de respect.

Înrebat dacă va face schimbări de personal la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă a spus că nu a luat deocamdată nicio decizie, dar cu siguranţă vor fi schimbări.

„Cu siguranţă vor fi schimbări. Nu mă întrebaţi în ce direcţii, pentru că este vorba de persoane şi nu ar fi corect să afle în acest mod. Nu am luat nicio decizie, dar cu siguranţă vor fi făcute schimbări”, a precizat Robert Negoiţă.

Întrebat care va fi primul lucru pe care îl va face în funcţia de primar, Robert Negoiţă a spus că vrea să facă „o optimizare” a spaţiului instituţiei, iar de miercuri va ieşi pe străzile de sector pentru a verifica fiecare şantier în parte. El a precizat că în urma vizitei făcute luni a găsite dosare pe holuri, „puţină dezordine” şi arhivă pe holuri.

„De mâine voi fi pe străzi, pe şantiere (…) O să construim foarte mult în sectorul 3, o să facem şi reabilitarea blocurilor”, a mai spus Robert Negoiţă.

Edilul Sectorului 3 a adăugat că va pune în holul principal şi în biroul de primar un tablou care să conţină cele zece proiecte importante, aceasta fiind baza desfăşurării activităţii sale pe viitorii patru ani.

Dintre cele zece obiective, Negoiţă a amintit primele trei: reabilitarea termică a blocurilor, acolo unde „din codaşi vom deveni fruntaşi”, problema câinilor fără stăpân şi taxă zero pentru cetăţeni în colectarea gunoiului menajer.

Marţi a avut loc şi ceremonia de învestire a celor 31 de consilieri locali ai Sectorului 3, în prima şedinţă fiind depuse jurămintele şi validate mandatele.

Candidatul USL Robert Sorin Negoiţă a câştigat funcţia de primar al Sectorului 3 în urma alegerilor din 10 iunie 2012, cu un scor de 56,45% din totalul alegătorilor prezenţi la vot.