Roberta Anastase: Resping orice asociere între numele meu şi activitatea societăţii Conpet

Roberta Anastase precizează, într-un comunicat de presă, că nu a avut nici o contribuţie în angajarea tatălui său la Conpet, societate la care acesta a lucrat între 2003 şi 2012, menţionând că respinge "orice asociere" între numele său şi activitatea companiei.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 12:00
Roberta Anastase: Resping orice asociere între numele meu şi activitatea societăţii Conpet

Roberta Anastase menţionează, într-un comunicat de presă transmis joi, că doreşte să facă o serie de precizări „pentru a evita orice speculaţie” în ceea ce o priveşte în urma publicării raportului Corpului de Control al primului ministru cu privire la activitatea societăţii Conpet.

„Nu am fost niciodată angajata societăţii S.C. Conpet S.A. Prin urmare, nu sunt responsabilă de nicio decizie luată în cadrul acestei societăţi”, menţionează Anastase.

Ea precizează de asemenea că tatăl său a fost angajat în societate în anul 2003, respectiv în timpul guvernării Năstase şi s-a pensionat la începutul anului 2012. „În consecinţă, nu am avut nici o contribuţie şi nici nu aveam cum să am vreun merit în angajarea tatălui meu”, notează ea.

Roberta Anastase mai spune că aşteaptă ca instituţiile statului „să-şi îndeplinească atribuţiile corect, fără partizanat politic”. „De altfel, în Raportul Corpului de Control, tatălui meu nu i se atribuie nicio neregulă referitoare la activitatea desfăşurată în cadrul societăţii”, adaugă ea.

„În consecinţă, resping orice asociere între numele meu şi activitatea societăţii Conpet”, conchide Roberta Anastase.

Guvernul va sesiza DNA după ce Corpul de Control a constatat că, în calitate de consilier şef al directorului general şi de şef de departament la Conpet Ploieşti, Corneliu Anastase, tatăl fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, a încasat în patru ani prime de circa 30.000 euro. Un raport al Corpului de Control al premierului, făcut public joi de Guvern, arată că în perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012 Corneliu Anastase a încasat prime în cuantum total de 126.508 lei, din care suma de 86.189 lei provenea din fondul de premiere aflat la dispoziţia directorului general.

La data de iunie 2010 a fost înfiinţat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010 în funcţia de şef al departamentului, asimilată unei funcţii de conducere, a fost numit Corneliu Anastase, până atunci consilier şef al directorului general, beneficiind astfel de un salariu lunar de 9.800 lei, similar celui de director.

În aceeaşi perioadă, potrivit raportului, directorul general al Conpet, companie deţinută de Ministerul Economiei, a avut la dispoziţie un fond de premiere în sumă totală de 3,68 milioane lei, din care a acordat prime în mod preferenţial.

Premierul Victor Ponta a declarat în iunie 2012 că directorul Conpet a refuzat să îl demită pe tatăl Robertei Anastase din postul de consilier, deşi cererea i-a fost adresată chiar de către ministrul Economiei, argumentând că a fost numit la conducerea companiei de stat de fostul ministru de resort în baza unui contract de manager.

Ponta arăta totodată că tatăl Robertei Anastase încasează lunar un salariu de 10.000 de euro. În replică, Anastase susţinea atunci că premierul este „un mincinos” şi că tatăl ei primeşte de la Conpet o treime din suma avansată de Ponta.

Totodată, directorul general al Conpet, Dorin Tudora, l-a contrazis la acea dată pe premier, susţinând că ministrul Economiei nu i-a cerut „în mod direct” demiterea lui Corneliu Anastase.

Conpet deţine şi operează sistemul naţional de transport al ţiţeiului prin conducte.