Roboţii Boston Dynamics au fost testaţi de Adam Savage (VIDEO)

Adam Savage a testat modelul Spot, robotul care seamănă cu un câine, produs de către Boston Dynamics, informează Futurism. Adam Savage este inginer şi expert în efecte speciale, celebru pentru emisiunea „Myth Bisters”, dar şi pentru munca de  popularizare a ştiinţei pe care o depune. savage a testat unul dintre roboţii produşi de către Boston Dynamics, notează Futurism.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 09:06
Roboţii Boston Dynamics au fost testaţi de Adam Savage (VIDEO)

Adam Savage îşi desfăşoară o parte a activităţii sale în cadrul seriei de pe YouTube, „Tested”, iar în cadrul ultimului episod postat el a explicat că va colabora cu oamenii de ştiinţă de la Boston Dynamics pentru a testa şi îmbunătăţi modelul Spot. Modelul este cunoscut în mediul virtual datorită faptului că seamănă foarte mult cu un câine, atât ca design, dar şi în ceea ce priveşte modul de deplasare.

În cadrul primului test, Savage a supus robotul unei curse cu obstacole în aer liber. Spot a trebuit să se urce pe stânci, să se deplaseze prin tuneluri şi să urce pe scări.

Experţii din domeniul tehnologiei sunt de părere că această colaborare dintre Boston Dynamics şi Adam Savage face parte dintr-o iniţiativă mai mare de dezvoltare a companiei care doreşte să ajungă pe piaţă cu roboţii săi. De asemenea, în aceeaşi zi în care video-ul cu Savage a fost urcat pe YouTube, compania a anunţat numirea noului său CEO, Rob Playter. 

În ceea ce priveşte eforturile pe care Boston Dynamics le depune pentru a-şi promova produsele, acestea nu sunt direcţionate către marea masă a publicului, cel puţin nu încă. Motivul este foarte simplu, roboţii acestei companii au încă preţuri foarte mari. Una dintre speculaţiile din mediul online este că această campanie este creată pentru a obişnui americanii cu ideea că instituţiile de forţă sunt dotate cu roboţi.

Citeşte şi: Robotul humanoid care aleargă prin pădure. Imagini în premieră cu noul Terminator VIDEO