Roboţii DANSEAZĂ, VORBESC şi se DISTREAZĂ în cel mai mare muzeu din Europa GALERIE FOTO VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 14:32 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 14:32 // Sursa: romaniatv.net

Câini-roboţi, dispozitive vorbăreţe şi umanoizi dansatori sau cu discurs politicos se numără printre obiectele expuse într-un muzeu al roboţilor afectuoşi, deschis de câţiva pasionaţi care afirmă că au alcătuit "cea mai mare colecţie de roboţi din Europa", inaugurat în această toamnă la Madrid.

Potrivit AFP, Muzeul Robotului expune 140 de dispozitive, inclusiv o colecţie cu celebrii câini-roboţi Aibo, comercializaţi de compania Sony între anii 1999 şi 2006.

"Este vorba, din câte ştim noi, de cea mai mare colecţie de roboţi din Europa şi în special de câini-roboţi Aibo", a declarat Daniel Bayon, directorul muzeului, amenajat pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, alături de magazinul său de jocuri video.

Micuţa "haită" de Aibo reprezintă cea mai importantă colecţie expusă în afara ţării natale, Japonia, spune Daniel Bayon, în timp ce un model din cea mai avansată gamă a acestui robot, ERS-7, se plimbă o masă, lăsându-se mângâiat, cu aparentă plăcere, de vizitatorii binevoitori.

Citeşte şi Trei roboţi româneşti vor fi expuşi la Muzeul de Ştiinţă de la Londra

"Aceştia sunt roboţii-câini cei mai avansaţi care au fost creaţi vreodată", a precizat Daniel Bayon.

Din categoria roboţilor umanoizi, Omnibot, fabricat de compania Tomy în anii '80, îşi plimbă silueta robustă prin muzeu, în timp ce alţi şase roboţi miniaturali proiectează lumini albastre, executând o coregrafie inedită pe ritmurile piesei "Gangnam Style".

Citeşte şi Un restaurant deosebit: Localul unde mâncarea este făcută şi servită de roboţi FOTO

"Bună ziua, mă numesc Nao, sunt un robot foarte special", spune un micuţ dispozitiv umanoid înalt de 58 de centimetri, cu urechile luminoase şi albastre, creat de compania franceză Aldebaran, pentru cercetări ştiinţifice şi educaţie. "Pot să simulez comportamentul unei fiinţe vii şi, dacă nu vă deranjează, mă voi face comod", adăugă el, aşezându-se pe un scaun.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
30 nov 16:02
...de câţiva pasionaţi care afirmă că au alcătuit “cea mai mare colecţie de roboţi Citește mai departe…

...
30 nov 15:34
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
30 nov 15:01
... Câini-roboţi, dispozitive vorbăreţe şi umanoizi dansatori sau cu...
1
EUR
4.7536
RON
15 Oct
noapte 9 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H