Robotul Curiosity de pe Marte a trimis la NASA fotografii cu el însuşi. Vezi fascinantele imagini!

Curiosity care explorează solul marţian a prins pofta de a se fotografia singur. O demonstrează cele mai recente imagini cu robotul care s-a fotografiat singur, cu ajutorul braţului său mobil.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 12:09

Chiar dacă ne-am familiarizat cu imaginile robotului Curiosity, trimis pe Marte pentru a explora solul marţian, NASA difuzează acum o serie de „autoportrete” capturate de temerarul roboţel în manieră „umană”, arătându-şi „faţa” proiectată pe Planeta Roşie.

Fotografiile cu el însuşi au fost făcute înainte ca inginerii de la NASA să dea comanda desprăfuirii uneia dintre cele mai importante camere de luat vederi montate pe robot.

Imaginile foto au fost capturate cu ajutorul camerei Mahli (Mars Hand Lens Imager), de 4 centimetri lăţime, ce poate lua imagini în culori ale suprafeţelor sau obiectelor mici de până la 12,5 micrometri, adică ceva mai mici decât diametrul firului de păr uman, scrie Daily Mail.

Experţii de la NASA s-au amuzat trimiţându-l pe Marte şi cu bani cash la el, iar acum, roboţelul le-a demonstrat că nu este deloc un aventurier cheltuitor. Moneda „norocoasă” de un cent, datând din 1909, din primul an când au fost emise monedele aniversare care celebrau o sută de ani de la naşterea preşedintelui american Abraham Lincoln şi care au pe spate iniţialele VDB, Victor David Brenner, ale celui care a desenat modelul monedei, era nemişcată, la bordul robotului.