Rocadă la nivel înalt: Preşedintele şi premierul se pregătesc să facă schimb de scaune VIDEO

Traian Băsescu şi Victor Ponta se pregătesc să facă schimb de scaune. Dacă preşedintele Băsescu a tot vorbit în ultima vreme despre o posibilă numire a sa la Palatul Victoria după încheierea mandatului, Victor Ponta nu a vorbit deschis despre o posibilă candidatură pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Totuşi, marţi, la bilanţul la Ministerul de Interne, Victor Ponta nu a exclus posibilitatea ca anul viitor să fie prezent la bilanţ din postura de preşedinte, potrivit România TV.

08 apr. 2014, 16:06
Rocadă la nivel înalt: Preşedintele şi premierul se pregătesc să facă schimb de scaune VIDEO

Preşedintele României, Traian Băsescu, a glumit la bilanţul MAI că s-ar putea să mai participe şi anul viitor la această şedinţă, dar poate cu altă funcţie. „Am vrut să vă subliniez asta pentru că probabil e ultimul bilanţ la care particip. Premierul se roagă pentru asta, dar nu se ştie. Întortocheate sunt căile domnului, vă treziţi cu mine la anul pe aici!”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Aceeaşi aluzie a părut să o facă şi premierul Victor Ponta, sugerând faptul că anul viitor ar putea primi onorul la MAI din calitatea de preşedinte al ţării. „Mulţumesc unui membru al cabinetului şi prieten, dl vicepremier, Gabriel Oprea. În 2015, to aici la bilanţul MAI, indiferent de scaunul pe care-l voi ocupa, îi voi mulţumi pt activitate şi-l voi felicita”, a replicat premierul Victor Ponta, care la plecare a spus şi că în viitor ar putea ocupa cea mai înaltă funcţie în stat, mulţumindu-se apoi doar să zâmbească atunci când a fost întrebat dacă îşi doreşte să fie preşedintele ţării.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la o emisiune la Antena 3, că va candida la alegerile prezidenţiale doar dacă nu va exista un alt candidat care să poată învinge regimul Băsescu.

Victor Ponta a precizat că în continuare sunt şanse doar de 49% să candideze la Preşedinţie şi că o decizie va fi luată după alegerile europarlamentare din 25 mai, când crede că USL se poate reface.

„Eu voi candida la prezidenţiale doar când voi avea convingerea totală că un candidat al nostru nu poate câştiga împotriva regimului Băsescu. Vom afla după alegerile europarlamentare, când cred că USL se poate reface sau că cei care cred în acest proiect vor susţine iar Uniunea”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a participat marţi la şedinţa de bilanţ a Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2013.

Şedinţa de bilanţ a MAI a început la ora 13.00.

La bilanţul MAI pe anul 2013 a participat şi premierul Victor Ponta.