Rodica Popescu Bitănescu, despre cele mai sensibile momente din viața ei. De ce nu și-a dorit niciodată copii

Rodica Popescu Bitănescu, invitată la "40 de întrebări cu Denise Rifai, a vorbit pentru prima dată despre cel mai sensibil subiect din viața ei. Actrița a dezvăluit care este motivul pentru care nu și-a dorit niciodată copii. Aceasta a ținut secretul ascuns de soțul ei timp de 45 de ani.

06 iul. 2021, 23:49
Rodica Popescu Bitănescu, despre cele mai sensibile momente din viața ei. De ce nu și-a dorit niciodată copii

Rodica Popescu Bitănescu, marea doamnă a teatrului românesc, a răspuns la cele mai așteptate întrebări despre viața ei profesională și cea personală.

De ce nu ați renunțat la actorie?

Rodica Popescu Bitănescu: Nu am renunțat pentru că aveam un salariu și așteptam să crească. Simțeam că începeam să fiu iubită de public. Am luat un concurs la București și apoi am dat concurs și la Teatrul Național pentru că vedeam că sunt actrițe mai slabe ca mine acolo. Asta m-a ambiționat. Și apoi am început să scriu piese de teatru ca să le pun în scenă. Și așa au și avut succes.

Cu cine v-a plăcut să jucați cel mai mult pe scenă?

Rodica Popescu Bitănescu: Cu oricine. Când ești actor, nu urăști pe nimeni. Când urci pe scenă trebuie să te înțelegi cu oricine. Pentru mine toți au fost preferați, erau partenerii mei. Trebuie să-ți menajezi partenerul. Când joacă prost, te prostești și tu. Fiecare e important. Toți au pus o cărămidă să ajungă teatrul sus.

De ce nu v-ați dorit niciodată copii?

”Ştii ce suporţi şi atunci când ai copii, şi atunci când nu ai. Deci, fiecare trebuie să se gândească bine la ce face. Eu m-am gândit şi nu discut despre asta. Am şi eu nişte motive. Sunt ale mele. Le ştiu eu. Le ştie Dumnezeu. Poate într-o carte am să le scriu”, a spus actriţa.

Actrița a clarificat situația și a precizat că ceea ce se zvonea prin ziare, că nu-și dorește copii nu este deloc adevărat și nici faptul că a ales cariera în locul familiei.

”Nu este adevărat că nu mi-am dorit copii. Acel adevăr îl ştiu numai eu şi Dumnezeu. Nu am să vorbesc niciodată despre acest lucru. Este un lucru prea personal.

Nu se pune problema că nu am vrut, pentru că eu ador copiii. O să spun numai dacă o să scriu o carte. Acesa este un subiect de roman. Nu am să dezvălui de ce nu am copii, acesta este secretul meu”, a subliniat Rodica Popescu Bitănescu.