Roger Federer şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor

Tenismenul Roger Federer s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Paris-Bercy, performanţă care îi asigură prezenţa la Turneul Campionilor pentru a 12-a oară consecutiv, informează AFP.

31 oct. 2013, 10:30
Roger Federer şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor

Roger Federer, care l-a învins, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sud-africanul Kevin Anderson, va egala recordul de participări deţinut de Ivan Lendl, care a evoluat în perioada 1980-1991 la 12 ediţii ale competiţiei ce reuneşte acum cei mai buni opt jucători dintr-un sezon, potrivit Mediafax.

„Sunt bucuros că particip din nou. Este unul dintre cele mai importante momente ale anului pentru toţi jucătorii. A fi printre cei mai buni este o mare satisfacţie„, a declarat Roger Federer.

Tenismenul elveţian şi-a început seria de prezenţe în 2002. El deţine recordul de victorii la Turneul Campionilor, cu şase finale câştigate.

Roger Federer, acum pe locul 6 ATP, a avut un sezon foarte slab, în care a câştigat un singur turneu, la Halle (Germania), iar particparea sa la finala sezonului a stat sub semnul întrebării până la turneul de la Paris-Bercy, ultimul înaintea competiţiei de la Londra, care va începe luni.