ROLAND GARROS 2017: Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu

ROLAND GARROS 2017: Perechea Irina-Camelia Begu/Saisai Zheng (România/China) s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

04 iun. 2017, 13:25
ROLAND GARROS 2017: Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu

ROLAND GARROS 2017: Perechea Irina-Camelia Begu/Saisai Zheng (România/China) s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale probei de dublu de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Begu şi Zheng au învins, în turul doi, cu scorul de 1-6, 6-4, 6-3, după o oră şi 39 de minute, cuplul Abigail Spears/Katarina Srebotnik (SUA/Slovenia), cap de serie numărul 8.

În optimile de finală, Irina-Camelia Begu şi Saisai Zheng vor întâlni perechea chineză Ying-Ying Duan/Shuai Peng, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-3, de cuplul rus Daria Kasatkina/Irina Kromaşeva.

Pentru calificarea în turul doi la Roland Garros, Begu şi Zheng vor primi câte 240 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 39.000 de euro.

La simplu, Petra Martic (26 ani) este cea mai mare surpriză a Roland Garros 2017. Venită din calificări, sportiva croată care ocupă locul 290 WTA ar putea să o întâlnească în sferturile de finală pe Simona Halep.

Fiecare turneu de Grand Slam îşi are poveştile, iar ediţia de anul acesta a openului de la Paris nu face excepţie. Protagonista este fără îndoială Petra Martic, o sportivă care a sfidat de fiecare dată calculele hârtiei. Astăzi, croata a învins-o fără drept de apel, scor 6-1, 6-1 pe Anastasija Sevastova, o sportivă în formă, cu rezultate bune pe zgură în 2017.

La startul competiţiei din capitala Franţei, Martic era creditată cu şanse reduse să ajungă pe tabloul principal, în condiţiile în care avea de înfruntat adversare mult mai bine cotate. Aceasta a trecut de Falconi (198 WTA), Korpatsch (131 WTA), pentru ca în ultimul tur de calificări să ne ofere un adevărat thriller: 7-6(3), 6-7(2), 7-6(5) cu belgianca Zanevska (112 WTA),m la capătul a 3 ore şi 12 minute de joc.

Specialiştii anticipau că povestea croatei se va opri în primul tur al Roland Garros-ului, oboseala acumulată urmând a-şi cere tributul. Nici vorbă de aşa ceva, Martic învingându-le pe rând pe Bondarenko (Ucraina) şi Madison Keys (SUA). Şi în disputa de azi, sportiva de pe locul 290 WTA pleca outsider, însă a defilat pur şi simplu în faţa Sevastovei. Un dublu 6-1, în 49 de minute, şi doar o dispută o mai desparte de sferturile de finală. Este adevărat, în optimi misiunea va fi mult mai grea, în condiţiile în care o va întâlni pe Elina Svitolina, învingătoarea de la Roma (când a beneficiat de accidentarea Simonei Halep). Şansele sunt evident de partea sportivei din Ucraina, însă având în vedere cu câtă dezinvoltură a jucat Martic astăzi puţini ar paria împotriva ei.

În măsura în care va trece şi de Svitolina, Martic ar putea avea ocazia să joace în sferturile de finală de la Paris cu Simona Halep. Pentru a ajunge în ultimele opt, sportiva noastră are de trecut luni un test dificil: va evolua contra Carlei Suarez Navarro, o specialistă pe zgură (cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, în turul secund).

De menţionat faptul că performanţa lui Martic e cu atât mai uimitoare cu cât ea se află la primul său turneu pe zgură după aproape un an (a evoluat cu precădere în turnee ITF, doar pe suprafeţe rapide).