ROLAND GARROS 2017. Simona Halep a vorbit despre accidentarea de la gleznă. Cât de gravă este situaţia

ROLAND GARROS 2017. Simona Halep a declarat, marţi, după victoria obţinută în faţa sportivei Jana Cepelova, că are încredere că nu va fi împiedicată să evolueze bine la Roland Garros de accidentarea la gleznă suferită în finala turneului de la Roma.

31 mai 2017, 05:28
ROLAND GARROS 2017. Simona Halep a vorbit despre accidentarea de la gleznă. Cât de gravă este situaţia

ROLAND GARROS 2017. „Simt încă puţină durere, dar nu e nimic periculos, pot juca. A fost un pic dificil, dar în ultimele 3-4 zile m-am antrenat normal. Am jucat şi câteva puncte şi nu am simţit durere. Dar când e rece, se umflă un pic. Dar pare mult mai bine decât în urmă cu o săptămână. Am efectuat ultrasunete sâmbătă, este încă un pic rupt (n.r. – ligamentul), este cam 80 la sută recuperat, aşa că arată bine şi am încredere că o să fie ok în acest turneu„, a declarat Simona Halep, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor străini, la conferinţa de presă susţinută după meciul de marţi.

ROLAND GARROS 2017. „Cel mai greu a fost luni, după finala de la Roma, când am ajuns acasă şi mi s-a spus, după ce am efectuat RMN-ul, că am ligamentul rupt, dar după aceea mi s-a explicat că nu este un ligament foarte important cel care s-a rupt. Cele două, care sunt mult mai importante, sunt foarte puternice şi o să-mi revin„, le-a spus ea jurnaliştilor români.

ROLAND GARROS 2017. Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Jana Cepelova, locul 89 WTA, în primul tur al French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Halep a acoperit bine terenul, a arătat o mobilitate aproape de maximum, iar loviturile ei au pus-o în dificultate pe sportiva slovacă. Românca a părut că e bine din punct de vedere fizic, a jucat inteligent şi a trecut fără probleme în turul secund.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Tatjana Maria, locul 102 WTA. Jucătoarea de 29 de ani are 2-0 în partidele cu sportiva din România, dar ambele meciuri au avut loc în 2009.

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la French Open.