ROLAND GARROS 2019. Decizie oficială în privinţa meciului Simonei Halep. Partida cu Anisimova a fost amânată pentru joi

ROLAND GARROS 2019. Toate meciurile de miercuri au fost amânate pentru joi, din cauza ploii care nu a contenit pe toată durata zilei. De altfel, miercuri la Paris nu a avut loc nicio partidă de tenis.

05 iun. 2019, 14:39
ROLAND GARROS 2019. Decizie oficială în privinţa meciului Simonei Halep. Partida cu Anisimova a fost amânată pentru joi

ROLAND GARROS 2019. Meciul Simona Halep – Amanda Anisimova se va juca joi, de la ora 13.00. Simona Halep şi Amanda Anisimova vor avea astfel trei zile de pauză înaintea disputei directe, ele obţinând luni biletele pentru sferturile de finală.

În condiţiile date, joi se vor stabili la Paris cele două semifinaliste de pe partea superioară a tabloului, dar şi prima finalistă din jumătatea inferioară. Concret, programul meciurilor este următorul: Simona Halep – Amanda Anisimova, Madison Keys – Ashleigh Barti şi semifinala Joahana Konta – Marketa Vondrousova.

Totodată, joi se vor duisputa şi sferturile masculine Novak Djokovic – Saşa Zverev şi Dominic Thiem – Karem Haceanov, partide care ar fi trebuit să se dispute miercuri.

ROLAND GARROS 2019. Pentru a o întâlni pe deţinătoarea trofeului în sferturi, Anisimova a învins-o, luni, în optimi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe spaniola de 21 de ani Aliona Bolsova, locul 137 WTA, venită din calificări, care a trecut în turul al doilea de Sorana Cîrstea.

Partida a durat o oră şi zece minute, iar americanca este fără set pierdut la această ediţie a French Open.

Fostă câştigătoare a US Open la juniori, în 2017, şi finalistă la French Open, tot la juniori, în 2016, la vârsta de 14 ani, americanca de origine rusă a atins la această ediţie a turneului de la Roland Garros cea mai înaltă fază la un grand slam, la seniori. Ea ajuns în optimi, la Australian Open, tot în acest an.

În aprilie, tot pe zgură, Anisimova a câştigat primul ei trofeu din carieră, unul de categorie WTA International, la Bogota. Anul trecut, ea a disputat prima finală WTA, la Hiroshima.

Simona Halep şi Amanda Anisimova nu s-au mai întâlnit până în prezent.