Roland Garros 2020. Alertă la Paris: 15 jucători sunt suspecţi de infectare cu COVID-19

Roland Garros 2020 a suferit prima lovitură, cu doar o zi înainte de începerea oficială. Turneul debutează, luni, 21 septmebrie, cu faza calificărilor, dar se pare că deja au apărut primele cazuri de coronavirus printre participanți.

21 sept. 2020, 08:03
Roland Garros 2020. Alertă la Paris: 15 jucători sunt suspecţi de infectare cu COVID-19

Roland Garros 2020. Cei 192 jucători care iau startul la turneul francez sunt împărțiți în două grupe pentru a reduce riscurile de aparție a virusului. Chiar și așa, sunt deja 4 jucatori posibil infectați înaintea startului calificărilor: Denis Istomin, Ernesto Escobedo, Pedja Kristin și Bernabé Zapata. Cei 4 au dispărut oficial de pe tablou, Zapatá și Kristin au fost chiar confirmați de antrenorii lor. În ultimele ore, a dispărut și numele bosniacului Damir Dzumhur, care a jucat prima rundă a US Open cu Novak Djokovic. Se pare că cei 4 tenismeni infecțati nu sunt singurii de la turneu, existând cazuri și pe tabloul feminin. Numărul îmbonăvirilor a ajuns la 15, iar primele semne în acest sens au fost date de Federația Franceză de Tenis, care încearcă să umple tabloul cu jucătoare locale pentru a completa golurile.

Simona Halep s-a înscris la Roland Garros 2020. Ce alte românce vor mai juca la Paris

Roland Garros 2020. Trebuie menționat că jucătroii care incep turneul de la Roland Garros înca din calificări au fost chemați în capitala Franței încă de joi, pentru a efectua cele două controale medicale. Vestea celor 15 cazuri de la turneul francez nu le-a picat prea bine celor de la WTA, care speră ca numarul infectărilor să nu crească în următoarele zile.