Roland Garros 2020: Halep o poate întâlni pe Serena Williams în drumul spre finală

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat reducerea numărului de spectatori la evenimentele în aer liber la o mie de persoane, în 11 oraşe, inclusiv Paris, în urma creşterii răspândirii noului coronavirus.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 16:19
Roland Garros 2020: Halep o poate întâlni pe Serena Williams în drumul spre finală

Simona Halep, locul 2 WTA şi favorită principală, va juca împotriva sportivei spaniole Sara Sorribes Tormo, locul 70 WTA, în primul tur al turneului de la Roland Garros, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi, transmite news.ro. 

Pe tabloul principal mai sunt patru românce acceptate direct, Patricia Ţig, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. Cea mai dificilă adversară va avea în primul tur Cîrstea, locul 83 WTA, care o va întrâlni pe Elena Ribakina (Kazahstan), numărul 18 mondial şi cap de serie 14.

Simona Halep se menţine pe locul 2 în clasamentul WTA. Cum arată TOP 10

Patricia Maria Ţig, locul 58 WTA, va juca împotriva sportivei Stefanie Voegele (Elveţia, 116 WTA), Irina Begu, locul 72 WTA, o va avea adversară pe Jill Teichmann (Elveţia, 54 WTA), iar Ana Bogdan, locul 93 WTA, va juca împotriva sportivei Timea Babos (Ungaria, 107 WTA).

Favorita 2 de la Roland Garros, Karolina Pliskova, va juca în primul tur cu o sportivă venită din calificări.

Pe aceeaşi jumătate de tablou cu Simona Halep se află şi favorita 3, Elina Svitolina (Ucraina, adversară rusoaica Varvara Graceva), favorita 5, Kiki Bertens (Olanda, adversară Katarina Zavatska – Ucraina), dar şi americanca Serena Williams, favorită 6 (adversară americanca Kristie Ahn).

Numărul de spectatori acceptaţi pe terenurile de la Roland Garros ar putea fi scăzut de la 5.000 la 1.000, în urma unei decizii a guvernului francez, informează lefigaro.fr.

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat reducerea numărului de spectatori la evenimentele în aer liber la o mie de persoane, în 11 oraşe, inclusiv Paris, în urma creşterii răspândirii noului coronavirus

Deşi decizia, care va intra în vigoare sâmbătă, nu a fost adusă oficial la cunoştinţă organizatorilor French Open, aceştia se aşteaptă la o diminuare a numărului de spectatori care pot intra în complexul de la Roland Garros.

 

„Suntem pe un imens sit, de 12 hectare, în aer liber. Este mult mai sigur să fii la Roland Garros, cu o mască, să urmăreşti un meci sportiv, decât să mergi cu metroul, să mergi la supermarket sau într-un amfiteatru, la universitate. Aşteptăm. Astăzi (n.r. – joi) nu avem noutăţi. Este extrem de frustrant pentru noi”, a declarat Guy Forget, directorul turneului.

Iniţial, organizatorii ar fi vrut să mizeze pe 20.000 de spectatori în primele zile ale turneului care începe duminică, apoi au fost nevoiţi să accepte 11.500 şi ulterior 5.000 pe zi. Însă numărul de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a continuat să crească în multe regiuni ale Franţei, iar gruvernul francez a înăsprit măsurile de distanţare fizică.

Programat iniţial să ia startul la finalul lunii mai, French Open a fost amânat patru luni, din cauza pandemiei de coronavirus.