Roma: O mie de persoane, în stradă, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Silvio Berlusconi

Peste o mie de simpatizanţi ai dreptei italiene manifestau, duminică după-amiază, în faţa reşedinţei din Roma a fostului premier Silvio Berlusconi, în semn de solidaritate cu acesta, după condamnarea sa joi la un an închisoare, transmite AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
04 aug. 2013, 18:31
Roma: O mie de persoane, în stradă, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Silvio Berlusconi

Manifestaţia a fost organizată de Poporul Libertăţii (PdL), partidul fostului premier, sub deviza ‘Duminică în stradă pentru democraţie şi libertate’. ‘Va fi o ocazie să ne adunăm în jurul liderului nostru şi să confirmăm împreună cu el marea forţă şi puternica hotărâre a unui popor care nu ştie să urască şi care crede realmente în libertate şi democraţie’, scrie partidul pe site-ul său de internet.

Dreapta lui Silvio Berlusconi a ales totuşi să nu înrăutăţească şi mai mult delicata situaţie politică din Italia, după condamnarea lui Il Cavaliere şi care riscă să pună în pericol guvernul de coaliţie stânga-dreapta condus de Enrico Letta, notează AFP. S-a decis astfel, cu aprobarea lui Berlusconi, ca miniştrii PDL să nu participe la această manifestaţie, tocmai pentru a ţine guvernul la distanţă de tensiuni excesive.

‘Manifestaţia se va derula sub semnul responsabilităţii (…) dar nu putem să tăcem’, a afirmat Maria Stella Gelmini, fost ministru în ultimul guvern condus de Berlusconi şi vicepreşedinte al deputaţilor PdL.

Letta a afirmat, sâmbătă, că va urmări cu atenţie declaraţiile care vor fi făcute în cursul manifestaţiei, pentru a trage eventuale consecinţe, o manieră directă de a spune că este gata să demisioneze, dacă PdL îşi va retrage sprijinul pentru guvern.

Silvio Berlusconi ar urma, potrivit apropiaţilor săi, să iasă din reşedinţă şi să se alăture manifestanţilor pentru a le vorbi. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi prima apariţie publică a sa după condamnarea de către Curtea de Casaţie.

Silvio Berlusconi, care va împlini 77 de ani luna viitoare, a fost condamnat la un an închisoare pentru fraudă fiscală şi va fi consemnat la domiciliu. Curtea de Casaţie a confirmat joi condamnarea fostului şef al guvernului italian la patru ani de închisoare, din care trei sunt acoperiţi de o amnistie.

În aceeaşi seară, Berlusconi a înregistrat un mesaj video în care a respins ‘condamnarea lipsită de orice fundament’. Vineri seara, el a vorbit parlamentarilor din PdL, dar nu s-a arătat în public în ultimele trei zile, notează AFP.