Roma şi Milano, sufocate de poluare. Circulaţia maşinilor a fost INTERZISĂ timp de o săptămână

Municipalităţile din Roma şi Milano au interzis circulaţia autovehiculelor timp de o săptămână din cauza poluării accentuate, periculoasă pentru sănătatea locuitorilor.

28 dec. 2015, 10:34
Roma şi Milano, sufocate de poluare. Circulaţia maşinilor a fost INTERZISĂ timp de o săptămână

Roma şi Milano au decretat „zile fără maşini” săptămâna viitoare, după ce, de mai multe săptămâni, se înregistrează un nivel accentuat de poluare provocată în special de lipsa precipitaţiilor şi de temperaturile peste limitele normale pentru această perioadă a anului.

O interdicţie de circulaţie a autovehiculelor a fost anunţată la Roma, pe un interval de 6 ore pe zi, timp de două zile, iar la Milano, o interdicţia este tot de 6 ore pe zi, timp de trei zile.

Vezi şi Cod ROŞU de poluare ISTORIC în China. Beijingul şi zone extinse din ţară, grav afectate

Locuitorii din Roma dau vina pe sistemele de încălzire a locuinţelor, dar şi pe traficul aglomerat care le-a provocat deja iritaţii la ochi şi gât.

O altă măsură luată de autorităţile din cele două oraşe vizează şi termostatele sistemelor de încălzire din clădirile publice care nu vor trebui să depăşească temperatura de 18 grade Celsius. Excepţie de la această măsură vor face numai şcolile şi spitalele.