Român arestat în Spania. A jefuit patronii unui supermarket şi a încercat să dea cu maşina peste ei

Garda Civilă a arestat în orașul San Juan (Alicante) un român în vârstă de 33 de ani care a încercat să dea peste un cuplu căsătorit, după ce i-a jefuit pe cei doi la ieșirea dintr-un supermarket. Autorul este acum acuzat de infracțiunea de jaf cu violență și rănire, el încercând ulterior să dea cu maşina peste aceştia.

06 dec. 2020, 17:55
Român arestat în Spania. A jefuit patronii unui supermarket şi a încercat să dea cu maşina peste ei

Tâlharul român arestat era recidivist, în cursul investigaţiilor agenții aflând că acesta comisese recent și trei spargeri de maşini, în orașul El Campello. În cazul de faţă el şi-a supravegheat victimele, soţ şi soţie, timp de câteva zile şi a observat că aceștia plecau acasă de fiecare dată cu încasările obținute, ei fiind şi proprietarii supermarketului cu pricina. Atacul asupra celor doi a avut loc sâmbătă seara.

Potrivit 20minutos.es, românul s-a năpustit peste ei în maşină, i-a lovit, a pus mâna pe o geantă în care se găseau peste 20.000 de euro şi a fugit.Practic, femeia avea 4.000 de euro în numerar și cecuri în valoare de 18.000 de euro, dar şi o serie de documente ale firmei, toate fiind furate. Victimele au încercat să-l prindă pe hoț, însă acesta a apucat să se urce în propria maşină.

Citeşte şi Român arestat în Franţa pentru trafic de droguri. Le transporta în sicrie cu un dric fals

Mai mult, românul a încercat să dea cu autoturismul peste cei doi, dar aceştia s-au ferit la timp, agresiunea petrecându-se în faţa mai multor martori. Polițiștii spanioli l-au reținut pe hoţ, care este acuzat acum de comiterea mai multor infracţiuni. Magistraţii tribunalului din Alicante au decis ca românul să fie arestat preventiv, fără a avea dreptul de a fi eliberat pe cauţiune.

Vehiculul folosit de autor pentru comiterea infracțiunilor a fost şi el confiscat.