Român arestat pentru crimă în Italia

Anchetatorii au reuşit să rezolve misterul unei crime după 19 ani! Un român, care a ciopârţit cu foarfeca un pensionar italian, a fost prins în sfârşit de carabinieri. El are acum 65 de ani şi a fost trimis în spatele gratiilor pentru orbila crimă, pe care a comis-o în 2001, în Italia.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 06:35
Român arestat pentru crimă în Italia

Ion Lăcanu, în vârstă de 65 de ani, a fost prins de carabinieri în urmă cu câteva zile şi plasat în arest pentru o crimă pe care a comis-o în 2001, în Italia, scrie publicaţia Prima Verona.

Crima pentru care este acuzat românul a avut loc în noaptea de 28 spre 29 mai 2001, când un pensionar italian, Antonio Schiesaro, în vârstă de 70 de ani, a fost ucis fără milă în locuinţa sa. Cadavrul a fost găsit învelit într-un cearşaf, cu multiple răni, iar lângă pat, oamenii legii au găsit un cuţit de mici dimensiuni, de pe care investigatorii au prelavat o mostră ADN.

„Persoana responsabilă pentru uciderea lui Antonio Schiesaro este un român de 65 de ani, care a fost acuzat de omor voluntar şi este acum în închisoarea Regina Coeli din Roma. La momentul crimei, bărbatul, Lăcanu Ion, avea 45 de ani şi un trecut violent”, a explicat şeful Poliţiei din Verona. Acesta a menţionat că în 2015, românul fusese arestat pentruc o tentativă de omor comisă asupra concubinei sale, prilej cu care i-au fost prelevate probe ADN din salivă şi stocate în baza naţională de date genetice ale infractorilor.

Anchetatorii au reuşit să compare cele două probe ADN, constatând că acestea corespund.