Român asasinat în Irlanda: Bărbatul a fost ÎNJUNGHIAT sub ochii partenerei sale

Un imigrant român a fost înjunghiat şi a murit sub privirile partenerei sale, la doar câteva zile după ce a sosit în Irlanda. Potrivit presei irlandeze, românul s-ar putea să fi fost victima unei confuzii de identitate.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 06:04
Român asasinat în Irlanda: Bărbatul a fost ÎNJUNGHIAT sub ochii partenerei sale

Costel Cătălin Creţu, în vârstă de 44 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat de trei ori în piept, în timpul unui atac, relatează The Sun în ediţia electronică de luni, citat de Mediafax.

Acesta se afla sâmbătă seara târziu împreună cu partenera sa într-un apartament de pe Connolly Street, la Cavan. Victima a fost atacată de către doi bărbaţi, după ce au pătruns cu forţa în apartament.

Costel şi partenera sa sosiseră în Irlanda marţi, în căutarea unui loc de muncă, precizează publicaţia. „Fata se află într-o stare groaznică şi nu poate crede ceea ce s-a întâmplat”, a declarat o sursă pentru The Sun. „Ea era în apartament când el a fost atacat, iar cine a făcut acest lucru era hotărât să îl ucidă”, a adăugat sursa citată.

Potrivit cotidianulUI Irish Independent, românul înjunghiat s-ar putea să fi fost victima unei confuzii de identitate.

Poliţia a arestat un bărbat în acest caz, care poate fi ţinut în custodie timp de 48 de ore pentru a fi interogat. Investigatorii spun că deocamdată nu a fost stabilită cauza acestui atac „sălbatic”.

Totuşi, forţele de ordine examinează posibilitatea ca atacatorii să fi căutat o altă persoană, care ar fi locuit în prealabil în apartamentul de pe Connolly Street, urmărind să extorcheze bani de la aceasta. În trecut, poliţia a efectuat un raid la o adresă din zonă în legătură cu o activitate infracţională, dar nu a găsit dovezi în acest sens.

Agresorii au intrat în apartamentul lui Creţu sâmbătă, în jurul orei 23.00 (duminică, 1.00, ora României), şi i-au cerut bani.

Poliţia bănuieşte că bărbatul le-a oferit o sumă de care aceştia nu au fost mulţumiţi, astfel că l-au înjunghiat în piept în faţa partenerei lui. Apoi, aceştia au fugit de la locul faptei, lăsându-l pe bărbat la pământ, în timp ce partenera sa încerca să ceară ajutorul vecinilor.