Român condamnat la închisoare în Franţa pentru incitare la furt a unor minori

Şeful unui grup de români care au încercat să fure bani de la un bancomat din oraşul francez Belfort a fost găsit vinovat şi condamnat la patru luni de închisoare pentru că a îndemnat la furt mai mulţi minori.

10 aug. 2013, 09:46
Român condamnat la închisoare în Franţa pentru incitare la furt a unor minori

Potrivit presei franceze, faptele delicte datează din 6 august. Forţele de ordine au fost chemate de managerul unui magazin de optică după ce a constat o atitudine suspectă a trei minori (două fete şi un băiat) în apropierea unui bancomat.

Tinerii au încercat să-i distragă atenţia unei femei pentru a-i sustrage banii pe care aceasta îi retrăgea din bancomat. Victima a strigat după ajutor şi cei trei tineri au fugit, fără a reuşi să sustragă banii. Minorii au urcat la bordul unei maşini staţionate la câteva străzi depărtare, maşina fiind condusă de George O., un român în vârstă de 25 de ani.

Românul George O., urmărit penal pentru furt cu violenţă, a declarat în faţa judecătorului, prin intermediul unui traducător, că el „nu ştia că cei trei minori încercau să fure” şi că nici nu îi cunoştea. Preşedinta completului de judecată a afirmat însă că, în cursul audierii minorilor, aceştia au recunoscut că George O. era văr cu ei.

Totodată, în urma verificărilor unor fişiere cu amprente digitale, s-a dovedit că George O. este cunoscut pentru delicte din 3 aprilie 2013, în departamentul Aube, deşi el a declarat că nu se afla în Franţa decât de câteva zile.

„Declaraţiile sunt incoerente. Aceasta relevă o stratagemă. Este trist şi dezagreabil să vedem că aceşti minori sunt utilizaţi ca produse. Sunt transformaţi în victime pentru beneficiul întregului grup. Tribunalul nu poate fi păcălit”, a afirmat Swen Morelle, reprezentant al Ministerului Public.