Român, la bordul unei nave taiwaneze imobilizate în Singapore din februarie

Douăzeci şi doi de marinari indieni şi un român aflaţi la bordul petrolierului taiwez Fortune Elephant, imobilizat în Singapore din februarie - în baza unui ordin judecătoresc obţinut de o bancă taiwaneză -, afirmă că doresc să vină acasă, relatează publicaţia indiană Daily News & Analysis online, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 14:50
Român, la bordul unei nave taiwaneze imobilizate în Singapore din februarie

Potrivit publicaţiei indiene, marinarilor li s-a permis accesul pe teritoriul Singapore timp de trei ore săptămâna trecută, când 11 dintre ei au trimis bani acasă.

Căpitanul petrolierului, Ashish N Jha, în vârstă de 33 de ani, a declarat pentru piblicaţia singaporeză The Straits Times, citată de cea indiană, că echipajul este demoralizat. Deşi nu le lipseşte hrana şi apa, există perioade „în care sunt deprimaţi, pentru că vor să meargă acasă”, a spus el. „Soţia mea urmează să nască în noiembrie. Sper să fiu acasă când voi deveni tată”, a declarat inginerul indian Infinity K, în vârstă de 33 de ani.

Membrii echipajului au primit salariile, în valoare totală de 389.000 de dolari, din partea Băncii taiwaneze Cathay United. Aceasta a obţinut imobilizarea navei, în baza unui ordin emis de Curtea Supremă din Singapore, în contul unei datorii în valoare de peste 65 de milioane de dolari a companiei de transport maritim TMT, informează Mediafax.

Marinarii îşi petrec timpul întreţinând nava, construită în 2011 şi înregistrată în Insulele Marshall, uitându-se la televizor, ascultând posturi de radio şi sunând acasă, scrie publicaţia indiană, care adaugă că o sursă maritimă a declarat că „se fac aranjamente” ca membrii echipajului să se poată întoarce acasă. Ei ar putea pleca din Singapore chiar joi, deşi nu s-a stabilit încă un calendar, a adăugat sursa citată.

Trei dintre marinari au plecat acasă în weekend, fiind eliberaţi din motive umanitare, potrivit Daily News & Analysis, care nu oferă alte precizări.