Român mort de două luni în India. Familia nu ştie nimic despre deces

Un român a fost găsit mort după ce ar fi sărit de pe un zgârie nori din Mumbai. Presa indiană scrie că autoritățile de la Mumbai fac presiuni asupra consulatului României, care însă nici până astăzi nu i-ar fi informat familia despre deces.

RomaniaTV.net
26 iul. 2018, 12:01
Român mort de două luni în India. Familia nu ştie nimic despre deces

Au trecut peste două luni de când Mihai Bartha, un cetățean român de 35 de ani, a fost găsit mort după ce ar fi sărit de pe o clădire aflată în sudul orașului Mumbai, dar familia lui încă nu știe acest lucru. Începând cu data de 8 iunie, poliția a cerut consulatului român să informeze familia lui Bartha despre moartea sa, dar nimeni nu i-a revendicat corpul, scrie stiridiaspora.ro.

Bărbatul era din Cluj-Napoca şi a aterizat în Mumbai pe 6 mai. Şi-a pierdut toate bunurile imediat după ce a plecat spre orașul Goa.

„Nu știm dacă bagajele sale au fost furate sau le-a pierdut. Tot ce știm este că a ajuns într-o gară din Goa, unde a cerut operatorilor de transport să-i permită să călătorească la Mumbai pentru o sumă foarte mică. Unul dintre operatorii de turism i-a plătit biletul și nu numai că i-a oferit un bilet gratuit, dar i-a oferit și de mâncare”, a spus unul dintre poliţişti.

Poliția și guvernul indian au trimis PATRU NOTIFICĂRI consulatului, dar singurul răspuns pe care l-au primit a fost să se facă un test ADN decedatului. Autoritățile au inițiat procesul de extragere a ADN-ului.

„Corpul se află la morga spitalului JJ de 75 de zile. Corespondența guvernului Indiei a „trezit” consulatul român”, a spus un ofițer superior.

Presa indiană relatează că jurnaliștii au încercat să contacteze consulatul român, însă nimeni nu a fost disponibil pentru comentarii.