Un român s-ar afla printre victimele atacului terorist din Germania. Detalii de ultimă ora de la familia tânărului

Unul dintre cele 11 persoane ucise miercuri seara în cele două incidente armate, în apropiere de Frankfurt, ar fi un român, care a fost împuşcat de unul dintre atacatori. Printre victime atacului terorist se mai află cetăţeni de origine turcă, bosniacă şi bulgară, notează presa germană. 

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 15:29
Un român s-ar afla printre victimele atacului terorist din Germania. Detalii de ultimă ora de la familia tânărului

UPDATE: Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, a vorbit la România TV despre tânărul ucis în atentatul din Germania. 

„Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi.” , a declarat edilul.

Din primele informații, cetățeanul român ucis ar fi un tânăr de 23 de ani. Viorel ar fi fost împușcat de atacatori chiar în propria mașină, în timp ce se întorcea spre casă, de la locul de muncă. Informaţia a fost confirmată de către tatăl tânărului, Păun Niculescu. Tânărul decedat, originar din Giurgiu, era curier în Germania.
 

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunţat faptul că până în acest moment au fost identificate şase victime din cele nouă, iar niciuna nu este cetăţean român.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”, au transmis reprezentanții MAE, într-un anunț de presă.

Presa din România notează că victima ar fi o femeie, în vârstă de 35 de ani, aceasta ar fi singura victimă de sex feminin.Conform publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, familia tinerei a stat ore întregi lângă cordonul de poliție, așteptând să-i vadă trupul, însă agenții nu au permis accesul în locația în care a avut loc măcelul.

Potrivit zeit.de., atacatorul avea vârsta de 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob.

Un prim atac ar fi vizat un bar cu narghilea din centrul acestui oraş cu aproximativ 90.000 de locuitori. Potrivit poliţiei, cel puţin o persoană a fost grav rănită în acest prim atac comis în jurul orei 22:00 (21:00 GMT). Martorii, citaţi de mass-media locale, au afirmat că au auzit aproximativ 10 focuri de armă.

Apoi a avut loc un al doilea incident armat în care au fost rănite grav cel puţin cinci persoane, a indicat un bilanţ iniţial al autorităţilor. Potrivit presei locale, trei persoane au fost ucise în primul atac şi alte cinci în cel de-al doilea.

Autorul sau autorii acestui prim atac ar fi fugit cu maşina în direcţia Kurt-Schumacher Platz, în districtul Kesselstadt, potrivit poliţiei.

Citeşte şi: Atacatorul care a ucis 11 oameni în Germania a lăsat o scrisoare în care anunţă că are convingeri de extremă dreaptă

Atacatorul a lăsat o scrisoare

Bărbatul suspectat că ar fi împuşcat mortal 11 persoane în două baruri de narghilea din localitatea Hanau din sud-vestul Germaniei şi-a exprimat opiniile de extremă dreaptă într-o scrisoare-confesiune pe care acesta a lăsat-o, informează joi cotidianul german Bild, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit Bild, care nu-şi dezvăluie sursele, bărbatul a lăsat şi o înregistrare video în care revendică atacurile. Ziarul mai scrie că bărbatul era cetăţean german şi că în maşina lui au fost găsite reviste despre muniţie şi arme. El avea şi licenţă de vânătoare cu arme de foc.